Tekirdağ Köftesi, Uzak Doğu'da tanıtılacak

Tayvan'da televizyon programları sunan Tekirdağlı Karlova, Tekirdağ Köftesi'ni Uzak Doğu'da tanıtmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TEKİRDAĞ - Tayvan'da televizyon programları sunan Tekirdağlı Uğur Rıfat Karlova, Tekirdağ Köftesi'ni Uzak Doğu'da tanıtacak.
Karlova, 2006'dan bu güne Tayvan'da televizyon programlarında sunuculuk yaptığını ve dünyada Çince bilen yaklaşık 1,5 milyar kişinin bu programlara yoğun ilgi gösterdiğnii söyledi.
Tayvan'da sunuculuğunu yaptığı "Eğlencesever" adlı televizyon programının bazı bölümlerinin çekimi için Türkiye'ye geldiğini anlatan Karlova, "İstanbul'da 6 gün çekim yaptık. Ardından, Tekirdağlı olduğum için Tekirdağ Köftesi'ni çekmeye geldik. Buradaki çekimlerden sonra Kapadokya'da çekim yapacağız" dedi.
Sunuculuğunu yaptığı televizyon programının Tayvan'daki en çok reyting alan gezi eğlence programı olduğunu ve bunun Türkiye'yi Uzak Doğu'ya tanıtmak için bir imkan olduğunu anlatan Karlova, "Türkiye'yi tanıtmaya geldik. Türkiye'de Ayasofya'dan yemek kültürümüze, baharatlardan lokumlara, İstanbul Boğazı'nan Tekirdağ Köftesi'ne çekebildiğimiz her şeyi Uzak Doğu'daki insanlara izleteceğiz" dedi.
Karlova, Tekirdağ köftesini Uzak Doğu'da tanıtmak için özel çaba göstereceğini anlatarak, Türkiye ve Türk kültürünü Uzak Doğu'daki insanlara göstermeyi hedeflediğini kaydetti.