Teknoloji şirketleri gelecekten umutlu

Deloitte Türkiye, "Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 CEO Anketi" raporunu yayımladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Deloitte'un Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 CEO anketine katılan üst yöneticilerin (CEO) yüzde 94'ü pazarın 2010 ve sonrasında büyümeye devam edeceğini düşünüyor.

Deloitte Türkiye, "Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2010 CEO Anketi" raporunu yayımladı.

Anketin sonuçlarına göre, Türkiye'deki üst yöneticiler (CEO) ekonominin ve şirketlerinin genel durumuna Asya Pasifik ve Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesine kıyasla daha olumlu bakıyorlar.

Ekonomik krizin etkilerine rağmen katılımcıların yüzde 52'si Ar-Ge yatırımlarını artırdıklarını belirtirken, yüzde 58'i finansman sağlamakta zorluk çekmediklerini kaydederek geleceğe olumlu bakışlarını ortaya koydu.

Ekonomik krizin etkileri nedeniyle büyüme konusunda temkinli olmalarına rağmen ankete katılan üst yöneticilerin yüzde 94'ü pazarın 2010 ve sonrasında büyümeye devam edeceğini düşünürken, yüzde 87'lik bir bölüm 2010 yılı için koydukları hedefleri gerçekleştirdiklerini veya gerçekleştirmek için yeniden planlama yaptıklarını kaydetti.

Öte yandan, üst yöneticilerin yüzde 52'si ödemeleri almanın eskisine oranla daha uzun sürdüğünü, bunun da tedarik zincirlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Yüzde 29'luk kısım özellikle küçük ölçekli tedarikçilerin, çektikleri sıkıntılar nedeniyle pazardan ayrılmaları gerekebileceği, bunun da söz konusu tedarikçilerle çalışan şirketlere zorluk çıkaracağı öngörüsünde bulundu.

Geçen yıl nitelikli ve yetenekli çalışanların bulunması en büyük sorun iken bu yıl katılımcıların yüzde 16'sı kaybettikleri çalışanların yerine yenilerinin bulunmasının zor olmadığı görüşünü ortaya koydu. Raporda, şirketlerin istihdam konusunda daha esnek olmalarına karşılık ekonomik durum iyileştikçe kaliteli elemanlar bulmakta zorluk yaşanabileceğine işaret edildi.

Türkiye'deki üst yöneticilerin geleceğe odaklandıklarını ortaya koyan ankete göre şirketlerin ekonomik düşüşe rağmen Ar-Ge yatırımlarını artırmaları ve finansman sağlamakta zorluk çekmemeleri uzun dönemde rekabete hazırlanmalarını sağlıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir