Temesist, Japonlarla ortak oldu

Depo ve raf sistemleri üreticisi Temesist, Japon Muratec Machinery ile ortaklık protokolü imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Depo ve raf sistemleri alanında faaliyet gösteren Temesist Raf, Japon Muratec Machinery ile ortaklık protokolü imzaladığını bildirdi.

Temesist'ten yapılan açıklamada, Temesist ve Japonya ortağının Türkiye'nin en büyük akıllı deposunu kurmak için anlaştığı belirtilerek, başta Suudi Arabistan, Rusya, Kenya, Sudan, Irak ve Cezayir olmak üzere toplam 50 ülkeye ihracat gerçekleştiren Temesist Depo ve Raf Sistemlerinin 2011 yılı sonunda cirosunu yüzde 65 oranında artırmayı hedeflediği kaydedildi.

Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, 2 milyon dolarlık Kazakistan projesini tamamladıklarını belirterek, ülkenin en büyük depolama sitemini kurduklarını, Kazakistan'ın Türkiye için iyi bir pazar olduğunu, önümüzdeki dönemde ise Kazakistan üzerinden Rusya ve Türkmenistan pazarlarına açılmayı planladıklarını bildirdi.

Irak'ın karışık dönemlerinde iş bağlantıları için Bağdat'a gittiklerini belirten Gül, Irak'ın da raf sektörü için iyi bir pazar olduğunu ve Basra'da depolar kurduklarını açıkladı. Basra'nın ardından Bağdat projelerine geçiş yapacaklarını da vurgulayan Gül, "Sektörde Çin ciddi bir rakip. Yine de ürün kalitesinden dolayı müşteri dönüp dolaşıp bize geliyor" ifadelerini kullandı.

Halil İbrahim Gül, 2012 yılında Amerika pazarında yerlerini almak istediklerini, Avrupa ülkeleri sıkıntıda olduğu için 2012 hedeflerini Amerika'ya yönelttiklerini ve Amerika'dan gelen talepleri değerlendirmeye başladıklarını ifade etti.

Gül, Yeni Zelanda ve Senegal'de 4 milyon dolarlık yeni gıda depoları kuracaklarını, Arap Baharından Suriye ve Libya'dan etkilendiklerini belirtti.

Halil İbrahim Gül, Suriye'deki bazı projelerde iptaller olduğunu, Cezayir ve Senegal'e yönelerek şube açtıklarını hatırlatarak, Bilecik'teki fabrikadan 50 ülkeye ihracat yaptıklarını, Avrupa'nın tüm yapı marketlerine de Temesist raflarının gittiğini vurguladı.

Bilecik'teki üretim tesislerini büyütmek için çalışmalara başladıklarını belirten Gül, 5.000 metre karesi kapalı olmak üzere toplam 16.500 metre karelik alanda kurulu fabrikaya 5.000 metre karelik bir kapalı alan daha ilave yaparak büyüteceklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir