Temsa ve CSA Textile Egypt SAE işbaşı yaptı

Mısır'daki olaylar nedeniyle üretimlerine ara veren Temsa Global ve CSA Textile Egypt SAE üretime yeniden başladılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA/ DENİZLİ - Misir'daki olaylarin ardindan uretimine 31 Ocak Pazartesi gununden itibaren ara veren Sabanci Holding istirakİ Temsa Global ve CSA Textile Egypt SAE'nin  fabrikasi'nda bugun itibariyle yeniden uretime baslandigi bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Temsa Global Fabrikası Genel Müdürü Ayhan Dayoğlu,  Mısır'da yaşamın kısmen normalleşmeye başlamasıyla birlikte kendilerinin de personelin fabrikaya gidiş-gelişi ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Olaylar nedeniyle üretime 31 Ocak Pazartesi günü itibariyle ara vermiştik. 9 günlük aranın ardından bugünden itibaren yeniden üretime başladık. Kahire'nin değişik noktalarında oturan çalışanlarımız tesislere kolaylıkla ulaştılar. Herhangi bir problem yok. Son 10 gün içerisinde karşılaştığımız olayların yarattığı sorunların çözülmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek."

2008 yılının nisan ayında üretime başlayan Temsa Mısır Fabrikası 40 milyon dolarlık yatırımla Mısır'ın başkenti Kahire'ye 50 kilometre uzaklıktaki 10. Ramadan Sanayi Bölgesi'nde 80 bin metre karelik alan üzerinde inşa edildi. 1000 otobüs ve midibüs üretme kapasitesine sahip fabrika, üretilen otobüsler ve midibüsleri başta Mısır olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Ürdün, Lübnan Sudan, Libya, Tunus, Cezayir ve Suudi Arabistan gibi Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Körfez ülkelerine pazarlayarak ihracat yapıyor. Fabrikada 5'i Türk, 281 kişi çalışıyor.

Bu arada, Sabancı Holding'e bağlı Kordsa Global Mısır tesislerinde de üretime dünden itibaren başlandığı öğrenildi.

CSA Textile Egypt SAE de üretime başladı

Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, ise şöyle konuştu:

"Mısır'da başlayan olaylar nedeniyle çalışmalarına ara veren CSA Textile Egypt SAE, hayatın normale dönmesiyle yeniden üretime başladı. Yaşanan bu sıkıntılı dönemde Mısırlı çalışanlarımızdan 'ne zaman üretime başlayacağız?' diye telefonlar almak bizleri sevindirdi. Ayrıca Mısırlı çalışanlarımız kaos ortamında fabrikada kalarak güvenliği sağlamakta yardımcı oldular.  Üretimimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yaşanan son olaylar, bu bölgenin potansiyeli hakkındaki olumlu görüşlerimizde herhangi bir değişiklik oluşturmadı. Mısır halkı ve pazarına olan güvenimiz devam ediyor. Ülkede güvenliğin, siyasi ve ekonomik istikrarın bir an önce sağlanacağına inanıyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir