Tereftalik asit ithalatına korunma önlemi

Tereftalik asit ithalatında korunma önlemi uygulanmasına karar verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tereftalik asit ithalatında 2 yıl süreyle, gümrük kıymeti üzerinden ilk yıl için yüzde 4, ikinci yıl için ise yüzde 3,75 ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına karar verildi. 

Bakanlar Kurulu'nun, Tereftalik Asit İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.  

Buna göre, İthalatta Korunma Önlemleri Hakkında Karar çerçevesinde tereftalik asit ithalatında yürütülen korunma önlemi soruşturması sonuçlandı.  

Söz konusu soruşturma sonucunda, tereftalik asit ithalatında 2 yıl süreyle, gümrük kıymeti üzerinden ilk yıl için yüzde 4, ikinci yıl için ise yüzde 3,75 ek mali yükümlülük şeklinde korunma önlemi uygulanmasına karar verildi.  

Kararın ekinde yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli eşyanın korunma önlemi uygulamasından muaf tutulması amacıyla ise tarife kontenjanı açıldı. Buna göre, tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönemde, söz konusu ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 25.984 ton olarak belirlendi. Buna karşın, her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı, 8.661 tonu geçemeyecek.  

Karar, bugünü takip eden 45. gün yürürlüğe girecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir