Termik santrale karşı tabutlu eylem

Şırnak'ın Silopi ilçesinde termik santrallerini protesto etmek için bir araya gelen öğrenciler oyuncak bebek ve tabutlu eylem yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞIRNAK - Silopi'de farklı okullarda okuyan öğrenciler termik santrallerinin kapatılması için Sanat Sokağı'nda buluşup basın toplantısı düzenledi. Slogan atıp temsili tabut taşıyan öğrenciler ellerinde ölmüş oyuncak bebeklerle de santrallere tepki gösterdi. 

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Fadıl Tay, Koyunören mevkisinde yapımı devam eden santralle bölgede sayısı 5'i bulacak termik santrallerinin doğayı katlettiğini belirterek, "Bebeklerimiz, hamile kadınlarımız ve yaşlılarımız her gün zehir solumakta ve birçok ölümcül hastalığa yakalanmaktadır. Yapılan araştırmaya göre Silopi'de son bir yılda 367 düşük vakası yaşanmıştır. Yani ortalama günde bir can yok olup gitmiştir. Bu da durumun ciddiyetini açıkça göstermektedir" diye konuştu.  

Tay, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığından bağımsız ekiplerin acilen gelip santrallerin kurulduğu yerlerdeki tahribatı incelemesi gerektiğini söyledi.  

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan öğrenciler daha sonra dağıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir