Terör insanlığın ortak vicdanını vuruyor

Başbakan Erdoğan, bölge ülkelerini teröre karşı net bir tavır almaya çağırarak, "Terör güvenlik güçlerini, sivilleri vurduğu kadar, insanlığın ortak vicdanını da vuruyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ALİAĞA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bölgemizdeki ve dünyadaki her ülkeyi, teröre karşı çok net bir tavır almaya, insanlığın ortak sorunu terörle ortak mücadeleye davet ediyoruz. Teröre müsamaha gösteren her ülke, göz yumduğu terörün bir gün gelip kendisini de hedef alacağını artık görmeli, anlamalıdır" dedi.

Erdoğan, Petkim Aliağa Tesisleri'nde düzenlenen, AYPE-T Fabrikası'nın açılışı ile Star Rafinerisi ve Haydar Aliyev Teknik ve Meslek Lisesi temel atma törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Azerbaycan da Türkiye de bölgelerinde barıştan, huzurdan, istikrar ve refahtan başka hiçbir şey istemiyorlar. Biz, bölgede husumetlerin değil, dayanışmanın hakim olmasını arzuluyor ve bunun için mücadele veriyoruz. Biz, 'iki devlet, tek millet' olduğumuz kadar, aynı zamanda 'tek yüreğiz'. İşte onun için, Karabağ'da işgal sona erinceye kadar Azerbaycan'la omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz."

Tüm dünya artık şunu anlamalıdır, bölgemizdeki tüm ülkeler şunu artık çok net anlamalıdır: Terör, bizim güvenlik güçlerimizi, bizim sivillerimizi vurduğu kadar, insanlığın ortak vicdanını da vuruyor. Terör, her kurşun sıktığında, bizi hedef aldığı kadar, bu bölgenin barışını, kardeşliğini, huzur ve dayanışmasını da hedef alıyor. Bölgemizdeki ve dünyadaki her ülkeyi, teröre karşı çok net bir tavır almaya, insanlığın ortak sorunu terörle ortak mücadeleye davet ediyoruz. Teröre müsamaha gösteren her ülke, göz yumduğu terörün bir gün gelip kendisini de hedef alacağını artık görmeli, anlamalıdır."

Bahçeli: Milletin sabrı kalmadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen hafta yaşanan acılar ve felaketlerin peş peşe milletin ufkunu karattığını ifade etti.

Terör saldırılarına değinen Bahçeli, "Milletimizin haklı öfkesi ve tepkisi, demokratik sınır ve ölçülerde kalmış, kardeş kavgası tasarlayan, çatışma hevesinde olan ve kavga umudu taşıyan kim varsa bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır" dedi.

Terörle mücadelede sonuç alınmasının mecburiyet ve milli bir görev haline geldiğini vurgulayan Bahçeli, "AKP hükümetinin süreci oyalama ve savsaklama şansının artık kalmadı. Bölücü canilerin hakkından gelmek ve terörün kökünü kazımak için milletimiz sabırsızdır. Bu konuda hükümetin elini tutan bizim bildiğimiz ve kamuoyuna yansıyan herhangi bir engel de görülmemektedir" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir