'Teröre karşı hep birlikte karşı durmak gerekli'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı hep birlikte, kimliğimiz, inancımız, yaşam tarzımız ne olursa olsun hep birlikte karşı durmak gerekli." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesince hayata geçirilen 10 projenin açılış, 5 projenin de temel atma töreni için Karşıyaka'da düzenlenen programa katıldı.

Kentli olmanın yalnızca bir arada yaşamak olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, birbirine saygı göstermek, entellektüel açlığı gidermek, gazete okumak, düşünmek, sorgulamak gerektirdiğini, ayrıca kent estetiğine değer vermek anlamına geldiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, kentli olmanın güvenlik içinde yaşamak da olduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sokağa çıkayım mı endişesi taşımamaktır. Bomba, silah kaygısı yaşamamaktır. Bugün Ankara’da iki canlı bombayı güvelik güçlerimiz yakaladı. Bombacılar kendilerini patlattı ve böylece Ankara’da büyük kanlı bir olay önlenmiş oldu. Polisimize, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Devlette liyakat, bu işin uzmanlarını iş başına getirmektir. Teröre karşı hep birlikte, kimliğimiz, inancımız, yaşam tarzımız ne olursa olsun hep birlikte karşı durmak gerekli. ‘Efendim, teröristlerin bir amacı var’ diyorlar. Her şeyin bir amacı var. Farklı düşünceleri zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz. Ama düşüncelerini terör eylemleriyle kabul ettirmek isteyenlere karşı hepimiz, hep birlikte ‘Karşıyız’ demeli, bunun arkasında kapı gibi durmalıyız. Teröre yardım ve yataklık yapanlara, destek verenlere de karşı durmalıyız."

"Her ortamda darbeye karşıyız"

Huzur içinde, barış içinde, terörün, mağdurun olmadığı bir Türkiye istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbeye, darbecilere elbette karşıyız. Çünkü darbeden en çok çeken parti CHP’dir. Mal varlıklarımıza el koydular, genel başkanlarımızı hapsettiler, gencecik fidanları idam sehpasına götürdüler. Her ortamda darbeye karşıyız. Darbeyi fırsat bilip karşı darbe yapanlara da karşıyız."

Bu konularda ilginizi çekebilir