Teröre karşı yürüyüş ertelendi, Van'a gidecekler

Pazar günü düzenlenecek yürüyüşü iptal eden Birliğe Çağrı Platformu yarın Van'a gidiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van'da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle 23 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanlarıyla birlikte yarın Van'a gideceklerini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, milletimizin birliğine ve bütünlüğüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemden geçtiğimizi belirterek, terör saldırıları sonrası kardeşlik bağlarımızın zayıflatılmasını engellemesi ve birliğimizin perçinlenmesi için toplumun her kesimini temsil eden kuruluşlar olarak "Birliğe Çağrı Platformu"nu kurduklarını hatırlattı.

Platformun ilk faaliyeti olarak 30 Ekim'de İstanbul'da "Sensiz Olmaz" yürüyüşünü planladıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, yürüyüşü Van'da gerçekleşen depremden dolayı iptal ettiklerini kaydetti.

Depremin hemen ardından, bütün Türkiye'nin Van'daki vatandaşlarımızın yardımına koştuğunu belirten Hisarcıklıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu acı olay kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu tekrar ortaya koydu. Biz büyük yürüyüşümüzü düzenleyerek 74 milyon 'sensiz olmaz' diyecektik. Biz yürüyerek kalplerimizi birleştirecektik. Şimdi halkımızın yürekleri Van'daki felaketi aşmak için çarpıyor.

Biz de 'Birlikte Çağrı Platformu' olarak, bütün enerjimizi Van'ın yaralarını sanmak için harcayacağız. 26 Ekim Çarşamba günü Birlikte Çağrı platformu olarak Van'da olacağız. Halkımızın acısını yerinde paylaşıp, ihtiyaçları belirleyeceğiz. Gün, birliğimiz ve bütünlüğümüz için harekete geçme günüdür. Gün, yaraları sarma, acıları hafifletme günüdür."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir