Terörist için ağlamayız

Başbakan Erdoğan, "Evlatlarımızı katleden terörist için ağlamadık, ağlamayız. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı eklemesini kabul etmeyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin haftalık grup toplantısında, Hükümet'in Suriye ile ilgili politikalarını anlattı.
 
Başbakan Erdoğan, "Türkiye ve dünyaya dar bir pencereden bakanların, gelişmeleri at gözlüğü ile takip edenlerin bizim dış politikamızı anlamasını, takdir etmesini elbette beklemiyoruz, Milletimiz bizi anlıyor, destekliyor" dedi.
 
İbretlik görüntüler ortaya çıktı
 
Başbakan Erdoğan, TBMM'de kabul edilen tezkere görüşmeleri sırasında tarihe not düşülmesi gereken ibretlik görüntülerin ortaya çıktığını belirterek, "Görüşmeler sırasında yaşanan tartışmaların siyasetin kırılma noktalarından biri olarak yerini aldığına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
MHP'nin ilkeli bir duruş sergilediğini belirten Erdoğan, MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek, "Uluslararası kuruluşlar, devletler attığımız adımı destekliyor ama Türkiye'nin Anamuhalefet partisi karşımıza dikiliyor" dedi.
 
Sokak ağzıyla konuşuyorlar
 
Erdoğan, CHP'nin tezkere konusundaki tutumuna ilişkin, "Sokak ağzıyla konuşuyorlar. Siz ABD'nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız" ifadesini kullandı.
 
Erdoğan, şöyle evam etti:
"Ya siz ABD'nin karşısında el pençe divan duran adamlarsınız. Biz sizin cemaziyel evvelinizi biliyoruz. ABD'nin Başkanı affedersiniz, trabzanın üzerinde otururken, sizin takdir ettiğiniz, arkasından gittiğiniz liderler de el pençe divan duruyordu. Biz böyle bir tabloyu yaşamadık."
 
Kanımız, canımız müsaade etmez
 
Başbakan Erdoğan, Suriye'den Türkiye'ye düşen top mermilerine ilişkin, "5 canımız gitti. Biz şimdi buna da sessiz mi kalacaktık ey Kılıçdaroğlu? Senin kanın, canın buna müsaade edebilir ama bizim canımız, kanımız buna müsaade etmez. 'Efendim bu tezkereyle dünyaya savaş açabilirmişiz.' O işin perde arkası. Açılır, açılmaz. Onu yeri zamanı geldiğinde konuşuruz" şeklinde konuştu.
 
Suriye halkıyla kol kolayız
 
"Dün Suriye halkıyla kol kolaydık, bugün de kol kolayız" diyen Başbakan Erdoğan, "Bunu niye söylemiyorsunuz. Dün kol kola olduğumuz bize ihanet ediyorsa, bugün onu bırakırız. Esed bitmişti. Şu an koltuk değnekleriyle ayakta duruyor. O koltuk değneklerin markasını siz biliyorsunuz. Onlar düştüğünde Esed de düşecektir." dedi.
 
Terörist için ağlamayız
 
Erdoğan, "Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeye mecburuz. Analarımızın gözyaşına kimsenin gözyaşı eklemesini kabul etmeyiz" dedi.
 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir