Teröristler 2 öğretmeni kaçırdı

Terörsitler, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş karayolu arasındaki Şenyayla köyü yakınlarında yolu kestiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da teröristler 2 öğretmeni kaçırdı.

Valilikten alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş karayolu arasındaki Şenyayla köyü yakınlarında yolu kesen teröristler, araçları durdurdu.
Teröristler, durdurdukları bir araçtaki 2 öğretmeni yanlarına alarak kaçtı. Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bingöl'de 1 terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan Bingöl Valiliği, 2 gündür devam eden operasyonda 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün saat 07.10 sıralarında merkeze bağlı Ortaçanak bölgesinde yürütülen iç güvenlik operasyonu sonucu bir grup terörist ile karşılaşıldığı, çıkan çatışmada geçici köy korucusunun şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı belirtildi.
Olay sonrası yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada "teslim ol" çağrısına teröristlerin ateşle karşılık verdiği kaydedilen açıklamada, "Çatışmada 1 erkek terörist silahı ve teçhizatı ile etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede yoğun operasyonel faaliyetlere devam edilmektedir. Şehidimiz için Allah'tan rahmet, gazilerimiz için de acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Tunceli'de de çatışma çıktı

Tunceli'de, iki ayrı jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıya askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Saldırıda yaralanan 3 asker hastaneye kaldırıldı.
Alınan ilk bilgilere göre, bölücü terör örgütü mensuplarınca, Tunceli-Erzincan kara yolu üzerinde bulunan Merkez Gökçek ve Şehit Mehmet Jandarma Karakollarına, teröristlerce saldırı düzenlendi. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.
Teröristlerin açtığı ilk ateşte yaralanan 3 asker, Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir