Teröristler, Antakya'da maden ocağına saldırdı

El bombalı saldırıda bir özel güvenlik görevlisi öldü, iki görevli yaralandı. Çatışmada bir terörist öldürüldü. Siirt'teki saldırıda ise 2 geçici köy korucusu şehit oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY/SİİRT - Antakya'nın Kisecik köyü yakınlarındaki maden ocağına bir grup terörist silahlı saldırıda bulundu. Çıkan çatışmada bir özel güvenlik görevlisi öldü, iki özel güvenlik görevlisi yaralandı, bir terörist ölü ele geçirildi. Siirt'in Pervari ilçesinde ise güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu noktaya düzenlenen saldırıda 2 geçici köy korucusu şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Kisecik köyü yakınlarındaki krom madenine bir grup PKK'lı teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi. Teröristlerin açtığı ateşe maden ocağındaki özel güvenlik görevlilerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, özel güvenlik görevlilerinden Mustafa Dolumay (26) hayatını kaybederken, Sabri Pekmez (28) ve Hüseyin Saraç'ın (28) yaralandığı belirtildi. Çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi. Yaralı güvenlik görevlileri kaldırıldıkları Antakya Devlet Hastanesi'ne tedavi altına alındı.

Yetkililer, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını belirtirken, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de hastaneye giderek yaralı güvenlik görevlisinin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, güvenlik görevlilerinin sağlık durumları hakkında bilgi almak için geldiği hastanede, silahlı saldırı düzenleyen teröristlere yönelik başlatılan operasyonun kapsamlı olarak sürdüğünü bildirdi.

Lekesiz, şöyle konuştu:

"Maden ocağında çalışan işçiler yemek yediği sırada terör örgütü üyeleri el bombası ile saldırıda bulunmuşlar. Söz konusu tesiste bulunan özel güvenlik görevlileri de saldırıya anında karşılık vermişler. Hastaneye getirilen diğer özel güvenlik görevlisinin durumu iyi."

Bu arada hastaneye Vali Lekesiz ve İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak'ın yanı sıra Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Sağlık Müdürü Bayram Kerkez ve bazı yetkililer de geldi.

Siirt'te iki şehit

Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütünün güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu noktaya saldırması sonucu 2 geçici köy korucusu şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre, Pervari ilçesinin Palamutlu köyü kırsalında güvenlik güçlerinin nöbet tuttuğu noktaya teröristlerin silahla saldırısı sonucu 2 geçici köy korucusu şehit oldu. Saldırıda, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yaralıların hastanelere sevk edilmesi için bölgeye ambulanslar gönderildi.

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir