Teröristlerin kestiği suyu Türkiye verdi

Teröristlerin kaçmadan önce zarar verdikleri Afrin'e su veren arıtma tesisi, DSİ ekiplerinin yoğun çalışmaları ile onarıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenen Afrin'de hayatın normale dönmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Teröristlerin kaçmadan önce zarar verdikleri arıtma tesisi, Türkiye'den gelen ekiplerce onarılarak Afrin merkezindeki iki mahalleye su verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" sürüyor.

Afrin'in teröristlerden temizlenmesinin ardından ilçede hayatın normale dönmesine yönelik çalışmaların yanı sıra insani yardım kuruluşlarının gıda ve sıcak yemek dağıtımı yaptığı bölgede teröristlerin neden olduğu altyapı sorunlarının giderilmesine de çalışılıyor.

Bu arada teröristlerin Afrin'den kaçmadan önce kullanılmaz hale getirdiği arıtma tesisi, Türkiye'den giden ekiplerce onarıldı.

Arıtma tesisindeki hasar, Hatay ve Adana DSİ ekipleriyle koordineli olarak yapılan çalışmalar sonucu giderildi. Böylelikle Afrin merkezindeki 2 mahalleye su verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir