Terörle Mücadele'ye Babal atandı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki daire başkanlıklarına da atamalar yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Valiler ve il emniyet müdürlerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki daire başkanlıklarına da atamalar yapıldı. Terörle Mücadele Daire Başkanlığına Yüksel Babal getirildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki daire başkanlarıyla ilgili değişikliği onayladı. Alınan bilgiye göre, 6 daire başkanı görevden alındı, 3 daire başkanı yer değiştirdi, 8 daire başkanlığına yeni atama, 4 daireye de vekaleten görevlendirme yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki atamalar şöyle:

''A.K.K.M. Daire Başkanlığına Polis Başmüfettişi İsmail Türkmenli, Arşiv ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına Merkez Emniyet Müdürü Eyüp Şahin, Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Polis Başmüfettişi Metin Tanış, Dış İlişkiler Daire Başkanlığına Arşiv ve Dokümantasyon Daire Başkanı Adem Özçetin, Güvenlik Daire Başkanlığına Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Baş, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına Polis Müfettişi Durmuş Demirbaş, İkmal ve Bakım Daire Başkanlığına Strateji Geliştirme Daire Başkanı Feridun Taşçı, İnşaat Emlak Daire Başkanlığına Polis Başmüfettişi Can Başar, Personel Daire Başkanlığına Başkan Yardımcısı Muammer Buçak, Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığına vekaleten bu görevi yürüten Nevzat Önder, Trafik Plan ve Destek Daire Başkanlığına Polis Başmüfettişi Ahmet Türker, Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığına Merkez Emniyet Müdürü Yusuf Avan, Yabancılar Hudut İltica Daire Başkanlığına Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, yeni kurulan Özel Güvenlik Daire Başkanlığına Polis Başmüfettişi Fettah Ünsal.''

Terörle Mücadele Daire Başkanlığına ise uzun yıllar bu dairede görev yaptıktan sonra geçen yıl birinci sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Yüksel Babal getirildi. Yüksel Babal, çeşitli illerde terör şube müdürlüğünün yanı sıra kaçakçılık birimlerinde de önemli operasyonlara katılmıştı.

Teftiş Kurulu Başkanlığına da bu görevi vekaleten yürüten Ahmet Yanç atandı.

Bu arada, görevden alınan ve isimleri açıklanmayan 4 daire başkanı ve önceki gün merkeze alınan 4 il emniyet müdürünün, yurt dışında görev yapmak üzere Güvenlik Müsteşarlığına atama kararnamelerinin hazırlandığı bildirildi. Güvenlik Müsteşarı olarak atanacak 8 kişinin, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları tarafından müştereken hazırlanan kararnameleri  Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından onaylandıktan sonra görev yerlerine gidecekleri kaydedildi.