Terörün 68 günlük ağır bilançosu

Terör saldırılarında 115 güvenlik görevlisi şehit edildi, 27 kişi hayatını kaybetti ve 337 kişi de yaralandı.Düzenlenen operasyonlarda bin 183 terörist etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana düzenlenen operasyonlarda bin 183 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

Derlenen bigiye göre, son 68 gündeki (7 Temmuz-12 Eylül) terör saldırılarında 115 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 27 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 337 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 269 araç ateşe verildi. Bu süreçteki  çatışmalarda 120 terörist etkisiz hale getirildi; 18'i yaralı 40 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 381 kişi gözaltına alındı, bunlardan 664'ü tutuklandı.

TSK'nın hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda bin 183 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Son 24 saatte yaşananlar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 112 Acil Servise asılsız ihbarda bulunan PKK mensupları, belirtilen adrese giden ambulansı yağmalayarak, sağlık görevlilerini ölümle tehdit etti. Ambulanstaki pansuman malzemeleri ve tıbbi ilaçları alan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Mersin'de terör örgütü yandaşlarına silah satmaya çalıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişiden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Patnos Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kararı bulunan Vedat D, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince AŞTİ'de yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Vedat D'nin Patnos'ta terör örgütüne eleman temin ettiği bildirildi. 

Malatya merkezli IŞİD operasyonu

Malatya merkezli Kilis ve Bingöl'de terör örgütü IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan M.E.Ö, A.Ö, C.Y, M.D, E.B, N.D, Ö.F.B. ve İ.O, terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 19 Haziran'da A.K'ye ait iş makinesinin yakılmaya çalışılması ve iş yerinin duvarına örgüt propagandası içeren yazılar yazılması olayı ile ilgili yürütülen çalışmalar sonucunda gözaltına alınan M.Ç. tutuklandı. Aynı kentte hakkında arama kararı bulunan H.Ç. isimli kişi de İl Emniyet Müdürlüğüne gelerek teslim oldu ve bu kişi de "silahlı terör örgütü üyesi" olmaktan tutuklandı.

Cizre'de sokağa çıkma yasağı sona erdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 Eylül'den bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı, bu sabah saat 07.00 itibarıyla sona erdi. 

Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle terör örgütü PKK'nın ilçede oluşturduğu tahribat ortaya çıktı.

Yasağın kaldırılmasıyla evlerinden çıkan vatandaşlar çatışmaların en yoğun yaşandığı mahallelerdeki yakınlarını ziyaret etti, esnaf da yavaş yavaş kepenk açmaya başladı.

Yüksekova'da kazılan hendekler kapatıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H tarafından kazılan hendekler, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla kapatıldı, barikatlar kaldırıldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Tokaçlı köyü civarındaki kırsal alanda örgüt mensuplarının  barındığı, çok miktarda silah, mühimmat, yaşamsal ve diğer lojistik malzemelerle beraber yaklaşık 60 ton civarında güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı maddenin kazılan çukurlarda üzeri örtülmüş şekilde gizlendiği tespit edildi. Güvenlik güçlerince düzenlenen hava destekli operasyonda örgüte ait çok sayıda silah, 60 ton civarındaki patlayıcı madde ile erzak ve mühimmat depoları imha edildi. 

Cizre Belediye Başkanı İmret görevinden alındı

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" iddiasıyla soruşturma açılan Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

Terör örgütü PKK mensuplarınca Nusaybin Hükümet Konağı önünde nöbet tutan polislere yönelik saldırıda bir polis memuru yaralandı. Ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurunun hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Şanlıurfa'da soğan yüklü tırda ele geçirilen 5,5 ton plastik patlayıcıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi. Tırda yakalanan Y.K. ve H.T'nin yanı sıra sevkıyata yardımcı olduğu iddia edilen E.T, çıkarıldıkları mahkemece "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan tutuklandı.

Diyarbakır'daki polislere silahlı saldırı

Diyarbakır'da lokantada çorba içen polislere terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan Osman Saim Çetin (66) tedavi gördüğü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurtarılamadı. Saldırıda yaralanan 3 polis memuru ve bir sivilin tedavisi devam ediyor. Lokantada garson olan Şeyhmus Sanır (22), saldırının ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

İstanbul'daki terör operasyonu

İstanbul'da terör örgütü MLKP'ye yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 8 Eylül'de Sultangazi, Kadıköy ve Çekmeköy'ün de aralarında bulunduğu 9 ilçede 20 adrese düzenlediği eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 3'ü kadın 15 şüpheli tutuklandı.

Sultangazi'de 6 Eylül'de kadın kıyafetleri giymiş şekilde güvenlik güçlerine silahlı saldırıya giderken suçüstü yakalanan terör örgütü MLKP üyesi 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Şüphelinin ifadeleri doğrultusunda 8 Eylül'de Kadıköy ve Çekmeköy'ün de aralarında bulunduğu 9 ilçede 20 adrese eşzamanlı operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ve geçmişte birçok izinsiz gösteriye katıldığını belirlediği 16 şüpheliyi gözaltına almıştı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü DHKP/C üyelerine sansasyonel saldırılar öncesinde silah temin ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Teröristlerin bıraktığı patlayıcı çocukların elinde infilak etti

Mardin Kızıltepe'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensuplarınca poşet içerisinde bir evin damına bırakılan patlayıcı, çocukların elinde infilak etti. Patlama sonucu, Tahsin U. (9) ve Ramazan Ş. (9) yaralandı. Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklardan Tahsin U'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca köprüye yerleştirilen patlayıcı etkisiz hale getirildi, köprü ile çevredeki bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir