Terörün finansmanına karşı bankalara 6 ay ek süre

Kimlik tespiti ve adres teyidi altyapısı oluşturulması için bankalara 6 ay ek süre verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi çerçevesinde kimlik tespiti ve adres teyidi altyapısı oluşturulması için bankalara 6 ay ek süre verildi.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Haziran 2010 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren düzenlemesi ile Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Değişiklik Yönetmeliği ile yükümlülüklere uyum kapsamında kimlik tespiti ve adres teyidi altyapısını 1 Haziran 2010'a kadar kurması gereken Merkez Bankası ve Bankalara, altyapı için 6 ay daha zaman tanındı. Karar doğrultusunda Merkez Bankası ve bankalar, kimlik tespiti ve adres teyidi altyapısını 1 Ocak 2011'e kadar oluşturacak.

Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu yetkilileri, Merkez Bankası ve bankaların, altyapı kurma işlemini tamamlayamadıkları gerekçesiyle kendilerinden ek süre talebinde bulunduğunu, bu talep çerçevesinde de 6 aylık ek süre verildiğini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir