TESK: Gecikme zammı düşürülmeli

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yıllık enflasyonun üretici fiyatlarında yüzde 1.70'e düşmesine rağmen vergi ve diğer kamu borçlarına uygulanan gecikme zammının hala yüzde 16,80'de kaldığını belirterek, gecikme zammının yarı yarıya düşürülmesini istedi.

Palandöken, yaptığı açıklamada, yüksek gecikme zammının, vadesi geçen kamu alacaklarının ödenmesini daha da zorlaştırdığını dile getirdi. Yıllık enflasyonun üretici fiyatlarında yüzde 1,70'e düşmesine rağmen vergi ve diğer kamu borçlarına uygulanan gecikme zammının hala yüzde 16,80'de kaldığını vurgulayan Palandöken, şunları ifade etti:

“Piyasa şartlarının çok üstündeki gecikme zammı oranı vadesi geçen vergi ve primleri hiç ödenemez bir noktaya getiriyor. Bu da sık sık borç yapılandırmasına ihtiyaç duyulmasına neden oluyor. Bugün yeni bir borç yapılandırmasına 2011 yılından daha fazla ihtiyaç var. Varlık barışı ile beraber vergi ve prim borçları da 60 ay vadeli ve 0 faizli olarak yeniden yapılandırılmalıdır. Yeni yapılandırma için hiçbir şart aranmamalıdır.”