TESK: Uzun süreli bayram tatilleri esnafı perişan ediyor

Palandöken, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesini doğru bulmadığını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, uzun süreli bayram tatillerinin esnafı perişan ettiğini, aynı zamanda trafik kazalarını da artırdığını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesini doğru bulmadığını ifade etti. Uzun süreli tatillerde bir çok kişinin memleketlerine gittiğini ve büyük şehirlerin boşaldığını kaydeden Palandöken, "Küçük esnaf ve sanatkar olarak Ramazan ayında yapamadığımız satışlar nedeniyle ümidimizi Bayrama bağlamıştık. Şimdi 9 gün tatilde herkes tatil yörelerine ve memleketine gidiyorlar. Yani bu bayram da esnafımız umduğunu bulamayacak" dedi.

Uzun süreli tatil nedeniyle yaklaşık 10 milyona yakın kişinin değişik illere gittiğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Daha bayram tatilinin başladığı ilk iki günde meydana gelen trafik kazalarında 42 kişi hayatını kaybederken 207 kişi de yaralandı. Geçen yılki 9 günlük kazada ise 160 kişi hayatını kaybetmişti. Terörden sonra ülkemizin ikinci büyük başının belası olan trafik kazalarına dur demek için tatillerin kısa süreli olmasında fayda var. Uzun tatil süresi büyük şehirlerin boşalmasına sebep oluyor. Bu da trafik kazalarını beraberinde getiriyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir