Teşvikte öncelikli sektörleri açıkladı

Bakan Çağlayan, yeni teşvik sistemiyle ilgili, "Otomotiv, kimya, rafineri hizmetleri, elektronik, havacılık, uzay alanları teşvikte önemli yer alacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Kore-Türkiye CEO Toplantısı'nda, Türkiye ile Kore arasındaki siyasi, kültürel, tarihi ilişkilerin ekonomik ilişkilere yansımadığını kaydederek, iki ülke arasındaki dış ticaretin dengeli ve karşılıklı olarak artırılmasını istediklerini ifade etti.
Yeni teşvik sistemine değinen Çağlayan, "Bilhassa Koreli dostlarımızın sektörleriyle ilgili önemli avantajları içerecek bir teşvik sistemi hazırlıyoruz. Otomotiv, kimya, rafineri hizmetleri başta olmak üzere, elektronik, havacılık, uzay alanları teşvikte önemli yer alacak. Güney Koreli firmalar dünyada en iyi rekabeti yapabilecek olan üretim için Türkiye'yi tercih edecektir" diye konuştu. 
Lee: Türkiye "kardeş ülke" 
Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak da  Kore ve Türkiye'yi "kardeş ülke" olarak tanımladı.
Türkiye'nin dünyada yaşanan krize rağmen hızla gelişen bir ülke haline geldiğine değinen Lee, gelişme hızı devam ettiği takdirde Türkiye'nin dünyada önde gelen ülkelerden biri olacağını söyledi.
Lee, Türkiye ve Kore arasındaki ekonomik ilişkilerin dengeli hale getirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ekonomik ilişkilerin gelişmesine ivme kazandıracaktır. Yakın bir zamanda bunu sonuçlandırmaya çalışacağız" dedi. 
Bu konularda ilginizi çekebilir