TFF 'Stratejik Planı'nı açıkladı

TFF Başkanı Özgener, 1 yıllık çalışma sonunda 4 yıllık bir plan hazırlandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından hazırlanan "Stratejik Plan", yapılan toplantıyla açıklandı.

Çırağan Sarayı'nda yapılan toplantıda, açılış konuşmasını yapan TFF Başkanı Mahmut Özgener, federasyon olarak ana amaçlarının futbolu tüm Türkiye'de doğru vizyon ve stratejiyle yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Özgener, 1 yıllık çalışma sonunda 4 yıllık bir plan hazırlandığını vurgulayarak, "Türk futbolunu yapısal açıdan sağlam zemine oturtmak için tüm paydaşların geniş katılımı ile oluşturulan stratejik plan, Türk futbolunun rekabetçi yapısını yükseltecek ve uluslararası alanda söz sahibi yapacak sürecin önünü açacaktır" dedi.

Kamuoyunun güven duyduğu bir federasyonu hayata geçirmek için çalıştıklarını anlatan Mahmut Özgener, şunları kaydetti:

"TFF tarihinde bir ilk olan bu yol haritası sayesinde, 2013 sonuna kadar, Türk futbolunun hem sportif hem de yönetimsel konularda çok önemli atılımlar gerçekleştireceğine olan güvenimiz tam. TFF olarak, tüm paydaşlarının ve kamuoyunun güven duyduğu bir federasyonu hayata geçirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tüm kesimleri birleştiren ve ortak heyecanlar duyması konusunda mükemmel bir elçi olan futbolun toplum üzerinde yaratacağı olumlu sosyal etkisini en üst seviyeye çıkarmak arzusundayız. Her biri açıkça tanımlanmış ve ölçülebilir nitelikte olan 24 hedefi içeren bu plan sayesinde, TFF ve Türk futbolunun kurumsal kılavuzu oluşacak."

Konu başlıkları

TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener, "Strateji Plan"ın futbol ailesinin çeşitli kesimlerinden 300'ü aşkın kişinin görüş ve önerileriyle hazırlandığını ve "Sportif Başarı", "Güçlü Bir Organizasyon" ve "Uluslararası Spor Etkinlikleri" ana başlıklarından oluştuğunu söyledi.

"Türkiye'de futbolu ileri taşımak" başlığıyla sunulan Stratejik Plan'da "11 1" olmak üzere toplam 12 konu başlığı yer alırken, Güvener her konuyla ilgili kişileri kürsüye çağırarak, görüşlerini sordu.

Toplantıda Milli Takımlar ile başlayan "Sportif Başarı" konu başlığında Hiddink'in ardından Beşiktaşlı futbolcu Nihat Kahveci ve Futbol Teknik Eğitim Merkezi (FTEM) öğrencisi Mete Sevinç "Elit Oyuncular", Bayan Milli Takımı kaptanı Bilgin Defterli "Bayan futbolu", TFF Herkes İçin Futbol (HİF) Müdürü Zeynepgül Ene "HİF ve Amatör Futbol", MHK Başkanı Oğuz Sarvan "Hakemler", TFF Futbol Geliştirme Merkezi Direktör Yardımcısı Rasim Kara da "Teknik Adamlar" konu başlığında görüşlerini açıkladı.

Basın toplantısında "Güçlü Bir Organizasyon" konu başlığında TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan "Kurumsal Gelişim", Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem "Futbol Ekonomisi", TFF Medya ve İletişim Sorumlusu Zeki Çol "Yeni İletişim Teknolojileri", TFF Stadyum ve Güvenlik Müdürü Cenk Cem "Modern Tesisler-Stadyumlar", Mali Danışman Hilmi Güvenal ise "Kulüp Yapıları-Organizasyon" konularında görüşlerini anlattı.

Planda, 3. ana konu başlığı olan "Uluslararası Spor Etkinlikleri"nde ise TFF Genel Sekreter Vekili ve EURO 2016 proje direktörü Orhan Gorbon görüşlerini paylaştı.

Plandaki diğer konulardaki hedefler ise şöyle:

3. Bayan Futbolu: 5 bin olan HİF aktivitelerini katılan bayan sayısını 75 bine çıkarmak, bayan futbolunda 45 olan kulüp sayısının 100'e 1300 olan amatör lisanslı bayan futbolcu sayısının 6 bine çıkmasını sağlamak.

4. HİF ve Amatör futbol: 320 bin olan amatör ve HİF lisanslı futbolcu sayısının, 1 milyona ulaşmasını sağlamak ve profesyonel liglerin altında yer alacak, katılım kriterleri ve bölgesel bir yarı profesyonel-amatör lig oluşturulması.

6. Teknik Adamlar: 2013-24 sezonu kadar UEFA JIRA Konvansiyonu ile öngörülen antrenör lisans sistemine geçişin tamamlanması ve en üst 2 profesyonel ligdeki kulüplerde görev yapan gençlik geliştirme programı sorumlularının, TFF tarafından verilecek "GGP Yönetimi Sertifikası"na sahip olmalarını sağlamak.

9. Yeni İletişim Teknolojileri: Yıllık 14 milyon olan TFF web sitesi ziyaretçi sayısının her yıl yüzde 10 artması ve doğrudan iletişim kurulabilecek kayıtlı kullanıcı sayısının 1 milyona ulaşması.

10. Modern Tesisler, Stadyumlar: 2 olan UEFA Elit Klasman stat sayısının 6'ya ulaşmasını sağlamak ve 5 yeni stat projesinin başlatılması ve Süper Lig maçlarının oynandığı statların yüzde 75'inin UEFA güvenlik kriterlerine tamamen uyumunu sağlayıp, Süper Lig'deki seyirci ortalamasının yüzde 30 artması.

11. Kulüp Yapıları ve Organizasyon: Tüm Süper Lig ve 1. Lig kulüplerinin 2011-2012 sezonundan itibaren UEFA Kulüp Lisans başvurusunda bulunması ve 2011-2014 arasını kapsayan "3 yıllık stratejik plan" hazırlamalarının sağlanması ve kulüp lisanslama sisteminin tamamlanması.

11 1. Spor Etkinlikleri: Uluslararası turnuvalar, toplantılar, futbol etkinliklerine adaylık ve ev sahipliğine yönelik 7 yıllık bir hazırlık planının oluşturulması ve 2013 sonuna kadar UEFA veya FIFA tarafından düzenlenen en az 3 şampiyona finaline ev sahipliği yapmaya hak kazanmak ile en az 1 UEFA ve FIFA Kongresine ev sahipliği yapmak.

Bu arada, toplantıda sahneye çıkıp konuşan 12 kişi ve TFF Başkanı Özgener, günün anısına "Stratejik Plan Topu"nu imzaladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir