The Green Park'ın hedefi Doğu'da "2 yılda 10 otel"

The Green Park Grubu Genel Müdürü Mehmet Zeki Ünal, iki yıl içinde Anadolu'da 10 otel açmayı hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

İSTANBUL - Terör olaylarının azalması ile yeniden turist çekmeye başlayan Güneydoğu ve Doğu Anadolu, Başbakan Erdoğan'ın çağrısının da etkisiyle turizmcinin gözde yatırım bölgesi oldu. Firmalar bölgedeki otel yatırımlarına hız verdi.

En son otelini Pendik'te açarak İstanbul'daki otel sayısını 5'e çıkaran The Green Park Grubu İstanbul'dan sonra Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan yeni oteller açmayı hedefliyor. Bunun için Diyarbakır, Urfa, Mardin, Van, Erzurum, Malatya gibi çeşitli illerde otel arayışları olduğunu aktaran The Green Park Grubu Genel Müdürü Mehmet Zeki Ünal, 6'sı Doğu ve Güneydoğu'da olmak üzere bir-iki yıl içinde Anadolu'da 10 otel açmayı hedeflediklerini söyledi.

Anadolu'da otelcilik anlayışının gelişmediğini anlatan Ünal, "Şu anda otellerde gerçek otelcilik hizmeti verilmiyor. Esnaf gibi işletiyorlar. Ancak şimdi bu şehirlerin hepsinde havaalanı var. Ticaret hacimleri arttığı için daha fazla yatırım çekiyorlar. Bu hareketlilik konaklama ihtiyacını ortaya koydu" diye konuştu.

Açılacak oteller için 450 milyon dolarlık bütçe öngördüklerini söyleyen Ünal, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki yatırımlara 2 ay içinde başlayacaklarını açıkladı. 1990'dan önce yoğun olarak yapılan ve terör nedeniyle kesilen Anadolu turlarının yeniden başladığına dikkat çeken Ünal, "Türkiye'nin güvenilirlik oranı yükseldikçe Avrupa dahil birçok coğrafyadan turist gelecek. Şu anda Anadolu'ya yüksek bir ilgi var" dedi. Ünal, bölgedeki turizm hareketliliğin yanı sıra devletin bölgeye yönelik teşviklerinin de etkili olduğunu söyledi.

Eyüp'te butik otel açacak

1994'ten beri turizm sektöründe yer alan gruplarının ilk otelini 1995'de Taksim'de hizmete açtığını, ikinci otelini Merter'de 2001'de, The Green Park Hotel Bostancı‘yı ise 2003 yılında, Kartepe Turizm Tesisleri'ni ise 2005 yılında hizmete açtıkları bilgisini veren Ünal, satın almayı düşündükleri bu otellerin dışında biri Eyüp'te diğeri ise Ankara Çukurambar'da olmak üzere iki otelin ise inşa aşamasında olduğunu söyledi. Ankara'daki otelin 250 odalı ve 110 milyon dolarlık bir yatırım değeri taşıdığını kaydeden Ünal, Eyüp'tekinin ise 70-80 odalı butik bir otel olacağını belirtti.

Yüzde 70 doluluğa erişti

Geçtiğimiz ekim ayında 150 milyon dolar yatırımla açılan The Green Park Pendik Hotel & Convention Center'da 2 kral dairesi, 18 süit ve 550 oda bulunduğunu belirten Ünal, "Şu anda ise yüzde 70 doluluğa erişmiş durumdayız. 2011'de 40 milyon dolar gelir bekliyoruz" dedi. Ünal, otelde gecelik konaklama fiyatlarının 120 ile 1500 euro arasında olduğunu iletti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir