THK, kurban alımı ve kesim işlerini ihaleye çıkardı

İstanbul ve Ankara'da toplam bin 500 adet canlı küçükbaş yerli kurban alımı ve kesilmesi işleri ile ilgili ihale yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanlığı, Kurban Bayramında İstanbul ve Ankara'da, toplam bin 500 adet canlı küçükbaş yerli kurban alımı ve kesilmesi işlerini ihaleye çıkardı.

Buna göre, Kurban Bayramında bin adedi Ankara'da, 500 adedi ise İstanbul'da olmak üzere toplam bin 500 adet canlı küçükbaş yerli kurban alınacak ve kestirilecek.

İhale, 27 Ekim 2010 tarihinde saat 11.00'de ''kapalı zarf teklif alma usulü'' ile THK Genel Başkanlığında gerçekleştirilecek.

İstekliler şartnameyi, THK Genel Başkanlığı veya www.thk.org.tr adresinden ücretsiz olarak temin edebilecekler.

Söz konusu ihalede geçici teminat, teklif edilen adet/fiyat ile kurban adedinin çarpımı sonucu oluşan toplam ihale bedelinin yüzde 3'ünden az olmayacak.

THK Genel Başkanlığı tarafından küçükbaş kurban alımı ve kesiminde belirlenen genel hususlardan bazıları şöyle:

-Alımı yapılacak kurbanların kesimi, arefe günü ve bayramın 1. 2. ve 3. günleri olmak üzere ihaleyi alan firma/firmalar tarafından yapılacak. Buna göre, her türlü kesim masrafları ile kasap ücretleri firma tarafından karşılanacak.

-Alımı yapılacak küçükbaş kurbanların canlı ağırlığı asgari 40-45 kilogram seviyesinde ve beyaz erkek yerli koyun olacak. Teklifler adet/fiyat olarak Ankara ve İstanbul için ayrı ayrı verilebileceği gibi tek bir teklifte verilebilecek.

-Satın alınacak kurbanlıklar Ankara'da THK Genel Başkanlığı merkez binasında, İstanbul'da ise THK Maltepe Şube Başkanlığının belirleyeceği merkezde arefe gününden başlamak üzere hazır bulundurulacak.

-Bölgesel olarak belirtilen adetlerin tamamının satılamaması halinde, firma kalan kısmını geri almakla mükellef olduğundan, bu konuda her hangi bir hak ve ücret talebinde bulunmayacağını kabul edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir