THY ile TUROB işbirliği protokolü imzaladı

THY ile TUROB arasında karşılıklı olarak işbirliğinin ve tanıtımın geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) ile Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, THY ile TUROB arasında bir süredir yürütülen çalışmalar neticesinde, karşılıklı olarak iş birliğinin geliştirilmesi ve tanıtım konusunda görüş birliğine varıldığı, iş birliği çerçevesinde, yapılacak tanıtım organizasyonlarına TUROB üyesi oteller tarafından konaklama desteği sağlanacağı ifade edildi.

Açıklamada, iş birliği kapsamında THY'nin ise TUROB üyesi otellerin temsilcilerinin, fuar, workshop ve tanıtım aktivitelerini kapsayan yurt dışı seyahatlerinde, THY satış ofisleri tarafından biletlenmek koşuluyla, tüm ekonomi ve business class ücret seviyeleri üzerinden indirim uygulayacağı, serbest bagaj haklarına ilave olarak belirlenen oranda ücretsiz bagaj taşıma hakkı sağlayacağı belirtildi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, yapılan anlaşma ile ilgili olarak, "THY ve TUROB açısından faydalı bir anlaşma oldu. Bir ülkenin olmazsa olmazlarından biri olan turizmde konaklama turizmin gelişimi ve güçlenmesi açısından birinci sırada yer almaktadır. TUROB bu işi birlik üyeleri arasında sosyal dayanışma ile çok başarılı bir şekilde yapmaktadır" değerlendirmesinde bulundu. 

TUROB Başkanı Timur Bayındır ise THY ile yapılan iş birliğinin çok anlamlı olduğunu ve ülkenin tanıtımına büyük ivme kazandıracağına inandığını vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir