THY, İskenderiye'ye direkt uçuşlara başladı

Kotil, İskenderiye hattıyla birlikte Afrika'nın 13 ülkesinden 16'ncı noktaya uçuş yapmaya başladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERİYE - THY, Mısır'ın başkenti Kahire'den sonra İskenderiye'ye de direkt uçuşlara başladı.

THY'nin İskenderiye hattı, Afrika'da Bingazi ve Trablus (Libya), Cape Town ve Johannesburg (Güney Afrika), Cezayir (Cezayir), Addis Ababa (Etiyopya), Dakar (Senegal), Hartum (Sudan), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas), Lagos (Nijerya), Nairobi (Kenya), Tunus (Tunus) Entebbe (Uganda) ve Darüsselam'dan (Tanzanya) sonra direkt uçuş yaptığı 16. uçuş noktası oldu.

İskenderiye'nin Borg El Arab Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İskenderiye'nin bugünkü konumu, tarihi, turizmiyle ülkenin gelişimi açısından önemli yerlerinden biri olduğunun altını çizerek, "THY, geçen yıl yüzde 49 artışla en fazla Afrika ülkeleriyle yolcu sayısında yükseliş sağladı. Açılışını yaptığımız İskenderiye hattı Türkiye ve Mısır ilişkilerinin gelişmesinde bir liman olacaktır" dedi.

Türkiye'nin yükselen yıldızı THY'nin açılışını yaptığı İskenderiye hattıyla birlikte yurt dışına uçtuğu nokta sayısının 124'e ulaştığını bildiren Kotil, "Yıl sonuna kadar uçmayı planladığımız 9 yeni hatla beraber 133 noktaya ulaşacağız. Geçen yıl 25 milyon yolcu THY'yi tercih etmiştir. Bu yıl 31 milyon yolcu taşımayı planlıyoruz. Sipariş verdiğimiz 90 uçak filomuza katılınca Avrupa'nın en büyük filolarından birine sahip olacağız" diye konuştu.

İskenderiye hattıyla birlikte Afrika'nın 13 ülkesinden 16'ncı noktaya uçuş yapmaya başladıklarına dikkat çeken Kotil, pazartesi, salı, perşembe ve cuma olmak üzere haftada 4 gün THY'nin İskenderiye'ye uçacağını, kısa zamanda söz konusu hatta günde iki sefer yapmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir