THY pilotlarını Florida'da yetiştirecek

ABD'nin Florida eyaletine THY'nin 2. pilot ihtiyacının karşılanması amacıyla 39 pilot adayı gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) ile Florida Institude of Technology Aviation arasında pilot adaylarının eğitimi için anlaşma yapıldı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, anlaşma ile Florida Institude of Tecnology Aviation, THY'nin 2. pilot ihtiyacının karşılanması amacıyla, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan eğitim tesislerinde, seçilen pilot adaylarının eğitimini gerçekleştirecek.

THY, yurt dışında bu eğitimi veren kuruluşlarla ilgili yaptığı araştırma sonucunda, sunduğu eğitimin kalitesi, pilotaj eğitimindeki başarılı çalışmaları, profesyonel eğitimci kadrosu ve uluslararası alanda tercih edilen bir kurum olması nedenleriyle pilot adayı öğrencilerinin eğitimi için Florida Institude of Technology Aviation'ı tercih etti.

Bu çerçevede THY, kendi Uçuş Eğitim Akademisinin dışında, yurt içinde Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Türk Hava Kurumu ile başlattığı pilot yetiştirme hamlesine yurt dışı bir eğitim kuruluşunu da eklemiş oldu.

Anlaşma çerçevesinde ilk aşamada 39 pilot adayı ABD'ye gönderilerek eğitimlerine başladı. Amerika Sivil Havacılık Otoritesi (Federal Aviation Administration, FAA), Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi (Joint Aviation Authories, JAA) lisanslandırmasını içerecek şekilde gerçekleştirilecek eğitim süreci, yaklaşık 13 ay sürecek. Pilot adayları, Amerika'daki eğitimlerinin tamamlanmasının ardından jet uçağına geçiş ve atandıkları yolcu uçağının tip eğitimlerini ise Türkiye'de alacak.

İş birliği anlaşmasıyla, THY'nin ihtiyacı olan, uluslararası sivil havacılık nosyonuna sahip ve son derece iyi teknik donanımı bulunan pilotların temininin hedeflendiği belirtilen açıklamada, "Pilot adayı öğrenciler, eğitimleri süresince gerek Florida Institude of Technology Aviation, gerekse THY tarafından dikkat ve özenle takip edilecek, her aşamada değerlendirilecek, böylelikle eğitimi başarı ve istenen tam donanımla tamamlamaları sağlanacaktır" denildi.

THY yolcularına ücretsiz taşıma hizmeti

Öte yandan Kütahya-Eskişehir arasında karşılıklı araç seferleri yapılarak, THY yolcularının Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanından yararlanması için protokol imzalandı.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, makamındaki törende yaptığı konuşmada, belediyenin sosyal sorumluluk projesi kapsamında THY yolcularının hem Kütahya'dan Eskişehir'e hem de Eskişehir'den Kütahya'ya araçla ücretsiz taşınmasını kararlaştırdıklarını bildirdi.

THY ile varılan mutabakatla bölge insanının hava yolu taşımacılığını kullanması bakımından önemli bir adım attıklarını ifade eden İça, şöyle konuştu:

"Kütahya ile Afyonkarahisar arasında Zafer Havalimanı yapılmasıyla ilgili devletimizin aldığı bir karar var. Bunun ihalesi 28 Temmuzda yapılacak. İhale sonrasında ise yaklaşık 2 yıllık süreçte havalimanının açılacağını umuyoruz. Ancak süreç ve hayat devam ediyor. Bir yandan da THY'nin hizmetinden yararlanmak istiyoruz. Kütahyalıların yurt içi ve yurt dışı bağlantılarında Eskişehir'deki havaalanıyla bağlantısını kuracak böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesinde aracı şoförüyle beraber biz temin edeceğiz. THY'nin hazırladığı tarifeye göre yolcular Kütahya'dan alınıp Eskişehir'de uçağa yetiştirilecek. Orada uçaktan inen yolcuları da Kütahya'ya getireceğiz."

Haftanın 5 günü karşılıklı minibüs seferi yapılacak

THY tarafından hazırlanan tarifeye göre, pazartesi ve çarşamba günleri saat 06.30'da Kütahya'dan kalkacak minibüs 07.30'da havaalanında olacak. Uçak saat 08.15'te kalkacak ve araç buraya başka uçakla gelen yolcuları 08.00'de alıp 09.00'da Kütahya'ya gelecek.

Salı, cuma ve pazar günleri ise saat 20.00'de hareket edecek minibüs 21.00'de Eskişehir'e ulaşacak, uçak buradan 21.40'ta yola çıkacak. Eskişehir'den 21.30'da başlayacak minibüs seferi Kütahya'da 22.30'da son bulacak.

Uygulama kapsamında Eskişehir'den kalkacak tüm uçaklar İstanbul Atatürk Havalimanına ulaşacak. İsteyen yolcular buradan aktarma yaparak yurt içi ve yurt dışı uçuş noktalarına gidebilecek.

Kütahya'dan ilk minibüs seferi, 2 Temmuz Cuma günü saat 20.00'de başlayacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir