THY uçağı bomba ihbarı üzerine acil iniş yaptı

New York-İstanbul seferini yapan THY uçağı bomba ihbarı üzerine Kanada'nın Halifax kentine acil iniş yaptı. Yapılan aramada uçakta herhangi bir bulguya rastlanmadı. THY uçağı Halifax'tan ayrıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Hava Yollarının (THY) New York-İstanbul seferini yapan uçağı, bomba ihbarı nedeniyle Kanada'nın Halifax kentine acil iniş yaptı. Uçağa yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı. THY uçağı aramalarda olumsuz bir durumla karşılaşılmaması üzerine tekrar havalandı.

Nova Scotia polisinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, New York'tan İstanbul'a giden TK2 sefer sayılı uçağın Halifax'a acil iniş yaptığı belirtildi.

Uçağın boşaltılmakta olduğunu kaydeden polis, köpeklerle patlayıcı araması yapılacağını bildirdi.

Halifax Havalimanı'na acil iniş yapan THY yolcu uçağının yolcuları ve mürettebatı tahliye edildi. 

Halifax Havalimanı Twitter hesabından yapılan duyuruda uçağın yerel saatle 12.53'te havalimanına iniş yaptığı, uçakta bulunan 256 kişinin otobüslerle terminale götürüldüğü bildirildi.

Güvenli bir bölgeye çekilen ve motorları durdurulan uçakta güvenlik güçleri, dedektör köpeklerin de yardımıyla arama yapıyor.  İtfaiye ekibinin de olası bir tehdide karşı havalimanında önlem aldığı belirtildi. Polis, bomba ihbarınının kaynağına ilişkin bilgi vermedi. 

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal, "Halifax, Montreal, Toronto ve İstanbul ile ortak kriz merkezi kurduklarını" söyledi. Ünal, "Uçak havaalanına indikten sonra, apronda uzak ve güvenli bir bölgeye alındı. Yolcularımız salimen tahliye edildi. Bomba uzmanları ile diğer ekipler uçağı arıyorlar. Güvenlik görevlileri, yolcuların hepsinin tek tek ifadesine başvuracak. Biz de gelişmeleri yerinde takip ediyoruz" dedi. 

Bomba ihbarı asılsız çıktı

Uçak ve bagajların tümünde yapılan arama sonucu bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. 

Halifax Stanfield Havalimanı'na inmesinin ardından 256 yolcu ve mürettebatın tahliye edilmesiyle, dedektör köpeklerin de yardımıyla yaklaşık 4 saat arama yapılan uçakta herhangi bir patlayıcı bulunmadığı anlaşıldı.

THY’nin Selçuklu isimli New York-İstanbul uçağı, yolcuların tekrar bindirilmesiyle yerel saatle 06.30’da İstanbul’a gitmek üzere Halifax'tan ayrıldı.

Air France uçağı da bu hafta içi bomba ihbarı üzerine Halifax'a acil iniş yapmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir