THY ve US Airways 'ortak' uçacak

2 havayolu şirketi, uçuşlarında birbirlerinin kodlarını kullanacak ve yolcularına daha fazla seçenek sunabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları (THY) ve US Airways, 1 Eylülden itibaren ortak uçuş düzenleyecek.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, imzalanan ortak uçuş anlaşmasıyla her 2 havayolu şirketi, uçuşlarında birbirlerinin kodlarını kullanacak ve yolcularına daha fazla seçenek sunabilecek.

Buna göre, US Airways yolcuları, Frankfurt, Münih ve Zürih'ten icra edilen THY uçuşlarıyla Adana, İzmir, Antalya ve Ankara'ya İstanbul aktarmalı seyahat edebilecek, yine THY'nin gerçekleştirdiği New York ve Chicago uçuşlarıyla İstanbul'a doğrudan seyahat etme imkanı bulacak. 

Aynı şekilde THY yolcuları da US Airways tarafından icra edilen uçuşlar ile Charlotte, Philadelphia ve Phoenix'e, Frankfurt, Münih, Zürih, Chicago ve New York'tan seyahat edebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Ticari Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, US Airways ile ortak uçuş düzenlenmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu anlaşmanın yolculara daha fazla hizmet sunma sürecinde son derece önemli olduğunu vurguladı.

US Airways Pazarlama ve Planlama Başkanı Andrew Nocella da Amerika ve Türkiye arasında seyahati kolaylaştıran bu anlaşmayı US Airways müşterilerine sunmaktan heyecan duyduğunu ifade etti.

Nocella, US Airways yolcularının ayrıca "Dividend Miles" millerini THY uçuşlarından da kazacaklarını ve THY yolcu salonlarından  yararlanabileceklerini duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir