THY'nin 6 aylık kârı 278 milyon lira

Türk Hava Yolları, net karını yüzde 173 artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları’nın 2010 yılı ilk yarısına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.

Mali tablolara göre satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 artışla 3 milyar 743 milyon TL’ye çıkaran Türk Hava Yolları’nın net karı yüzde 173 artışla 278 Milyon TL olarak gerçekleşti. Artan akaryakıt fiyatlarına paralel olarak akaryakıt giderlerinde meydana gelen yüzde 64 artış esas faaliyet karına da olumsuz etki yaptı ve esas faaliyet karı yüzde 36 düşüşle 115 milyon

TL olarak gerçekleşti.

Türk Hava Yolları’nın trafik sonuçlarındaki büyüme bu dönemde de devam etti ve yolcu sayısı bir önceki yıla göre yüzde 19 artışla 13,4 milyona, taşınan kargo-posta ise yüzde 50 artışla 152 bin tona ulaştı.

Arzedilen Koltuk Km (AKK)’deki yüzde 20 artışa karşılık Ücretli Yolcu Km (ÜYK)’de yüzde 27 artış meydana geldi ve yolcu doluluk oranı 4,1 puan artışla yüzde 72,1 oldu.

 Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Global ölçekte yolcu ve kargo taşımacılığında 2010 yılında bir toparlanma yaşanmakta olup, yeni bir ekonomik durgunluk dönemine girilmemesi halinde bu toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir. Sözü edilen bu olumlu gelişmelerin Türk Hava Yolları’nın büyümesine ve daha pozitif neticeler elde etmesine katkı sağlaması beklenmektedir."

Bu konularda ilginizi çekebilir