Tijen Mergen: Hak yerini buldu

Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen,serbest bırakılmasının ardından "Hak yerini buldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL  "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra savcılıktan serbest kalan Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, "Hak yerini buldu" dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çıkışında, yakınları ve Milliyet gazetesi çalışanları tarafından karşılanan Mergen, gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şu aşamada konuşmak istemediğini belirten Mergen, "Hak yerini buldu. Biz çok iyi şeyler yapıyoruz, Milliyet gazetesi olarak kızlarımıza eğitim sağlıyoruz. Bu da görüldü zannediyorum. Şu anda detaylara girmek istemiyorum" dedi.

Tijen Mergen'in avukatı Köksal Bayraktar da savcılıkta müvekkiline, bazı gazetelerde yer alan "ÇYDD'den burs alan öğrencilerin zorla Cumhuriyet mitinglerine götürüldüğü" iddiasına ilişkin herhangi bir soru sorulmadığını, "Baba Beni Okula Gönder Kampanyası"na ilişkin bazı sorular sorulduğunu ifade etti.

Avukat Bayraktar, müvekkili Mergen'e, yaptığı bazı telefon görüşmelerinin sorulduğunu da söyledi.

Bu arada, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılan ÇYDD saymanı Perran Yorgancıgil, ÇYDD Bakırköy Şube Başkanı Gülser Alparslan, ÇYDD Kartal Şube Başkanı Belkız Bağ ve ÇYDD Tanıtım ve İletişim Birimi Sorumlusu Nursel Gülter de adliye çıkışında kendilerini bekleyenler tarafından alkış ve çiçeklerle karşılandı.

Serbest bırakılan bu kişiler, yorgun olduklarını belirterek, gazetecilere açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.