TİKA koordinatörleri günlük 140 dolar alacak

TİKA personel yönetmeliğine dair kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) Program Koordinasyon Ofislerinde çalışacak koordinatörler için günlük 140 dolar, diğer personel için ise 100 doları geçmemek kaydıyla ücret ödenecek.

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Program Koordinasyon Ofislerinin Faaliyetleri, bu Ofislerde Görevlendirilecek Personel ve Ödenecek Ücretler ile Ofislerin Yerel İhtiyaçlarının Karşılanmasına Dair Usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, program koordinatörü ve Başkanlık merkezinde görevlendirilecek diğer personelden, ofislerdeki görevleri süresince kadro dereceleri, görevlendirildikleri ülkenin ekonomik ve sosyal şartları ile ofisin bulunduğu şehrin hayat standartları gözönünde bulundurularak, koordinatörler için günlük 140 ABD dolarını, diğer personel için ise günlük 100 ABD dolarını geçmemek kaydıyla Bakan tarafından belirlenecek tutarda gündelik, 6245 sayılı Harcırah Kanunun 42. maddesinde yer alan süre ve oranlar dikkate alınmaksızın ödenecek.

Bu fıkra kapsamında yer alan personele ilk gidişleri sırasında, ilk 90 günlük gündeliklerden eşit olarak mahsup edilmek üzere ise 30 günlük gündelikleri tutarında avans verilebilecek.