TİKA'dan YYD ile omuz omuza

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Yeryüzü Doktorları'nın Yeni Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. Dünyanın birçok yerine gönüllü sağlık hizmeti taşıyan Yeryüzü Doktorları, TİKA ile yeni dönemde planlanan projeleri konuştu.
 
Yeryüzü Doktorları TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ı ağırladı. 05 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, TİKA ile Yeryüzü Doktorları'nın 2012 yılında beraber gerçekleştirdiği faaliyetler üzerine değerlendirmeler yapıldı. 
 
Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık ve Yönetim Kurulu'ndan, Uzm. Dr. Havva SULA, Uzm. Dr. Yahyahan Güney, Ecz. Murat Akbıyık, Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, Prof. Dr. Harun Cansız, Op. Dr. Oktay Özkan, Doç. Dr. M. Akif Kaygusuz, Uzm. Dr. Kenan Dönmez ile Somali Benadir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dr. Abdirizak Ahmed Dalmar'ın da bulunduğu görüşmede 2013 yılında gerçekleştirilmesi planlanan projeler konuşuldu.
 
TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam; "Yeryüzü Doktorları çalışmalarını sürdürdüğü sahalarda yerel kapasiteleri kullanarak proje maliyetlerini ciddi anlamda düşürme becerisine sahip bir oluşum" dedi.  Çam, Yeryüzü Doktorları'nın insani ve tıbbi yardım organizasyonları içerisinde önemli bir model olduğunu ifade etti.
 
Yeryüzü Doktorları Yönetimi, 4 kıtada 30'a yakın ülkede gerçekleştirdikleri çalışmalarda TİKA'nın payının yadsınamayacağının altını çizdi. Kendilerine duyulan güvenin farkında olduklarını belirten Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu üyeleri özellikle Nijer, Moritanya ve Somali'ye yönelik yeni projelerini TİKA yönetimi ile paylaştı.