TİM, Ankara'da çalmadık kapı bırakmadı

İhracatçılar taleplerini Cumhurbaşkanı Gül başta olmak üzere bakanlar ve muhalefet partileri liderleriyle paylaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ihracatçıların yaşadığı sorunların çözülmesi noktasında belirledikleri talepleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Bakanlar ve muhalefet partileri liderleriyle paylaştı.

TİM'den yapılan açıklamada göre, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu üyelerinin, ihracatçıların yaşadığı sorunların çözülmesi ve belirlenen 2023 yılı hedefi için hazırladıkları önerileri Ankara'da anlattıkları belirtildi.

Açıklamada, TİM'in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile görüşen heyet aynı zamanda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de taleplerini sunduğu kaydedildi.

TİM tarafından yapılan ziyaretlerde dile getirilen önerilerin bir kısmı şöyle:

"Sanayide dönüşümün desteklenmesi, yatırım teşviklerinin uzatılması, bütçeden ihracata ayrılan kaynağın artırılması, döviz kuru risk fonu kurulması, istihdam piyasasında esneklik ve özel istihdam büroları, 500 milyon TL sermayeli, İhracat kredi garanti fonu, işgücü maliyetlerinin düşürülmesi, bölgesel asgari ücret uygulaması, kıdem tazminatı fonu kurulması."

Görüşmeler olumlu

Görüşmeler hakkında bir değerlendirmede bulunan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, getirdikleri önerilerin sadece ihracatçıların menfaati adına değil tüm Türkiye'nin menfaati adına önemli olduğunu vurguladı.

"2023 yılı için belirlediğimiz 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için yapılması gereken düzenlemelerin hükümet değil, devlet politikası olması gerektiğini düşünüyoruz ve herkesin desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullanın Büyükekşi ihracat artışının Türkiye'nin büyümesi noktasında vazgeçilmez olduğunu kaydetti. Görüşmelerde olumlu tepkiler aldıklarını belirten Büyükekşi, "Cumhurbaşkanı, bakanlar ve muhalefet liderleri önerilerimizi dikkatle dinledi ve olumlu yaklaştılar. Bizler de ihracatın artırılmasına yönelik çalışmaların bir devlet politikası haline gelmesini ısrarla vurguladık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir