TIRPORT, Türkiye'yi Çin’de temsil edecek

Alibaba’nın dikkatini çeken Türk StartUp’ı TIRPORT, bugün Çin’de düzenlenecek olan yarı finale katılacak ilk 5 takım arasında yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz günlerde, Afrika ve Ortadoğu bölgesinden 400’e yakın StartUp arasından, TIRPORT ilk 5’e kaldı. Create@Alibaba’nın Unicorn adayları arasında dünya yarı finaline katılacak olan TIRPORT, lojistik yönetimini dijitalleştirerek, Endüstri 4.0’a taşıyan bir iş modeli geliştirdi.

Lojistik operasyonları, “gerçek zamanlı ve konum tabanlı” izleniyor

Lojistik StartUp’ı TIRPORT dijital iş modelinde (B2B); yük verenler, lojistik firmaları ve kamyoncular, dijital platform üzerinden birbirlerine ulaşmaktadırlar. Yük veren fabrikalar, şirketler veya lojistik firmaları; devam eden lojistik operasyonlarını gerçek zamanlı ve konum tabanlı izlemektedirler. Firmalar kendilerine özel ekranlardan, tüm operasyonları anlık olarak izleyerek, oluşabilecek aksaklıklara karşı da önceden önlem almaktadırlar.

Alibaba ve global yatırımcıların dikkatlerini çekecek

Afrika ve Ortadoğu bölgesindeki StartUp’lar arasından, yarı finale kalmanın haklı gururunu yaşadıklarını anlatan TIRPORT Pazarlama Direktörü Burcu Kale, şunları söyledi:
“Ekip olarak, Çin’de yapılacak yarı-finale seçilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. e-ticaret devi Alibaba’nın dikkatini çekmek, TIRPORT’ı önemli fırsatlar ile buluşturacaktır. Yarı finalde, TIRPORT’un 3 yıllık geliştirme sürecini, en doğru şekilde aktarmaya çalışacağız. Nitekim Alibaba’nın geçen yıl yapılan yarışmasının ardından yatırım gruplarının dikkatini çekerek büyüyen startup’ların 2017 güncel değer toplamları yaklaşık 3,5 milyar Dolara ulaşmıştır” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir