TKB, Denizbank ve Garanti Bankası kredi anlaşması imzaladı

KOBİ-II projesi kapsamındaki fonun 65 milyon dolarlık kısmını Garanti Bankası, 35 milyon dolarlık kısmınıysa DenizBank kullanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), DenizBank ve Garanti Bankası, KOBİ'lerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim imkanlarını artırmak amacıyla kredi anlaşması imzaladı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, Dünya Bankası kaynaklarından KOBİ-II projesi kapsamında TKB tarafından sağlanan fonun 65 milyon dolarlık kısmının Garanti Bankası, 35 milyon dolarlık kısmının DenizBank aracılığıyla kullandırılacağı belirtildi.

Kredi anlaşması için düzenlenen imza törenine, TKB Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Çelik, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen'in katıldığı kaydedildi.

Finansman desteğinden, çalışan sayısı 250 kişiye kadar olan ve yıllık satış tutarları 20 milyon dolardan az olan işletmelerin, yatırımlarını gerçekleştirmek, üretim aktivitelerinde ve istihdamda artış sağlamak amacıyla faydalanabilecekleri, 100 milyon dolar tutarındaki kredinin, 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl vadeli olarak kullandırılacağı bildirildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir