TMSF, 'eşit işe eşit ücret' uygulamasından çıkarılacak

TMSF de TOKİ gibi kamuda eşit işe eşit ücret uygulamasını içeren 375 sayılı KHK kapsamından çıkarılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu da (TMSF), TOKİ gibi kamuda eşit işe eşit ücret uygulamasını içeren 375 sayılı KHK kapsamından çıkarılıyor.
TBMM Genel Kurulunda, TOKİ'nin, kamuda eşit işe eşit ücret uygulamasını içeren 375 sayılı KHK kapsamından çıkarılmasını öngören kanun teklifi görüşülüyor.
Teklifin 1. maddesine, AK Parti milletvekillerinin verdiği önergenin kabul edilmesiyle, bir fıkra eklendi. Buna göre, TMSF de TOKİ gibi 375 sayılı KHK kapsamından çıkarılacak.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, madde üzerinde yaptığı konuşmada, bürokratlar arasındaki ücret dengesizliğinin yıllardır devam ettiğini söyledi.
Farklı bakanlıklarda, birbirine benzer görevleri yapan genel müdürler ile daire başkanlarının farklı maaşlar aldığını ifade eden Elvan, "Bu KHK ile bu ücret dengesizliğini gidermeye yönelik bir çalışma yapıldı. Bu çalışmada, bazı kurumlarımızın isimleri değiştirildi, bazı genel müdürlüklerinin statüleri değiştirildi. Ancak bu çalışma yapılırken zaman zaman unutulan kurumlar oldu. TMSF de bunlardan bir tanesi. Orada çalışanların mağduriyeti söz konusu değil. Ancak çalışma sırasında yapılan bazı hatalardan kaynaklanan bir sorun var. Biz de Meclis olarak bu sorunu gidermek durumundayız" dedi.
"Mülki idare amirlerinin mağduriyeti söz konusu değil"
Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de söz konusu KHK ile mülki idare amirleri, vali yardımcıları ve kaymakamların mağduriyetinin söz konusu olmadığını belirtti.
"Bu KHK ile hiç bir görevlinin ücret mağduriyeti söz konusu değil" diyen Şahin, "Bunu temin eden genel bir madde var. Mülki idare amirlerinin ücretlerinde herhangi bir eksilme söz konusu değil. İl özel idarelerinden aldıkları ek tazminat kaldırıldı ancak onun üzerinde genel bir iyileştirme yapılmıştır" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir