TOBB Batman'da Anadolu Lisesi yaptıracak

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: "Şu ana kadar 35 ilde okul yapımına 78 milyon lira harcadık"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şu ana kadar 35 ilde okul yapımına 78 milyon lira harcadıklarını bildirdi.
 
TOBB Batman'a 16 derslikli Anadolu Lisesi öğretim binası, 200 kişilik öğrenci yurdu ve spor salonu inşa ettirecek, çevre düzenlemesini ve altyapı inşaatını yaptıracak.
Lisenin yapımına ilişkin protokol TOBB ve Batman Valiliği arasında imzalandı.
Törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Batman'a önemli bir yatırım yapmak için bir araya geldiklerini anlatarak, "TOBB olarak Batman'a Anadolu Lisesi yapacağız. Batmanlı kardeşlerim gerçekten çok şanslı. 80 ili kıskandıracak noktadalar" görüşünü dile getirdi.
 
Türkiye'nin en büyük sermayesinin genç nüfus olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "İlköğretim okullarından başlayarak eğitimin her kademesine destek olmak için taşın altına elimizi koyduk. Şu ana kadar 35 ilde okul yapımına 78 milyon lira harcadık" dedi.
Barış ve huzurun birçok fırsatı beraberinde getirdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, barışın olduğu yerde huzur, huzurun olduğu yerde ticaret, ticaretin olduğu yerde zenginlik olduğunu söyledi.
Hisarcıklıoğlu, son yıllarda Batman'a yapılan yatırımların ve sanayideki gelişmelerin etkisiyle söz konusu ilin sanayi hızı açısından Türkiye'de 15'inci sırada bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
"Şehirde büyük bir dinamizm var, potansiyel var. Genç nüfus oranı çok yüksek. Malum, işsizlik sorunu var, bölgede yaşanan terör olayları ekonomiye büyük zarar veriyor. Bu sorunları kalıcı olarak aşmanın yolu eğitime yatırım yapmaktan geçiyor. O yüzden şehrimize böyle bir yatırım yapma kararı aldık."
Geleceği sağlıklı bir şekilde inşa etmenin yolunun eğitime yatırım yapmaktan geçtiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, bir ülkenin gerçek gücünün eğitimli insanlar olduğunu bildirdi.
 
Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesi için eğitimli insan kaynağının ve kişi başı üretilen katma değerin artması gerektiğine vurgu yaparak, "Almanya'da çalışan bir kişi yılda ortalama 85 bin dolar, ABD'de 105 bin dolar katma değer üretiyor. Biz de çalışan bir kişi ise sadece 35 bin dolar katma değer üretiyor" diye konuştu.
 
Türkiye'nin ileri teknoloji üretimine geçmesinin nitelikli eğitim sayesinde olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin büyük bir artış göstermesinin ve Ar-Ge'ye ayrılan kaynakların artmasının önemli olduğunu ifade etti.
Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman'ın nüfusundaki artışa dikkat çekerek, artan nüfusa paralel olarak altyapı ve eğitim yatırımlarının yapılması gerektiğini vurguladı.
TOBB'un Batman'a 1998 yılında da okul yaptırdığını hatırlatan Arslan, "TOBB, Batman'a ikinci okulu yapıyor. İnşallah 3'üncüsünü yapmak da nasip olur" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir