TOBB, ikinci el oto satışlarına çözüm arıyor

TOBB'un Türkiye Otomotiv Ticaret Meclis'i, ikinci el oto alım-satımının sertifikalandırılmasını istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Otomotiv Ticaret Meclis'i üyeleri, ikinci el araç satışlarında kayıt dışı uygulamaların önüne geçilmesi için önlem alınmasını istedi.

TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi toplantısı İstanbul'da TOBB Plaza'da yapıldı. Toplantıda, ikinci el araç satıcılarının sertifikalandırılması ve İçişleri Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda şehir dışına taşınması konusunda sektör temsilcilerinin görüşlerinin de alınarak ortak çalışmaların yapılması gerektiği dile getirildi.

İkinci el araçların satışlarında meydana gelen kayıt dışı uygulamalara ve vergi kaçağının önlenmesine yönelik önlem alınması gerektiğine vurgu yapan meclis üyeleri, ikinci el kara nakil vasıtalarının sınıflarına göre tescil sayıları belirlenerek gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Onay belgeleri tek tipleştirilmeli

Meclis üyeleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan araç tip onay belgelerinin, araç marka ve modeline göre değişiklik gösterdiği belirtilerek, tek tip olması gerektiğini dile getirirken, trafik tescili yapılan araçların muayenesinin geçmiş dönem hesaba katılarak tüm bandrol dönemi için değil, alındığı gün itibariyle dönem sonuna kadar ay bazlı tahsilatının yapılması gerektiği görüşünde birleşti.

TOBB Türkiye Otomotiv Ticaret Meclisi toplantısında ayrıca, otomotiv sanayi strateji belgesi, yeni araçlara logo işlenmesi ile ilgili işlemler ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) düzenleyeceği, otomotiv ticaretinin geleceği konulu toplantının duyurulması konuları da ele alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir