TOBB referandumun siyasallaştırılmasından rahatsız

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bunun siyasal bir tartışma konusu olmaması, içeriğinin tartışılıyor olması lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, referandum sürecinin siyasallaştırılmasının kendilerinini rahatsız ettiğini belirterek "Bunun siyasal bir tartışma konusu olmaması, içeriğinin tartışılıyor olması lazım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarıcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Resmi konuttaki kabule, Devlet Bakanları Ali Babacan, Zafer Çağlayan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün katıldı.

Hisarcıklıoğlu, kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakana nezakete ziyaretinde bulunduklarını ifade ederek, kabulde ekonomideki öncelikli  konuları ele aldıklarını söyledi.

TOBB olarak yeni bir anayasa yapılmasının ve yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu noktasında hem fikir olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını, son 5 yıldır her genel kurulda TOBB başkanı olarak bunun altını çizerek yeni bir anayasa istediklerini söylediklerini kaydetti.

Bunu "güçlü ekonomi, kaliteli demokrasi"  şeklinde sloganlaştıran bir cümleyle ortaya koyduklarını anlatan Hisarcıklıoğlu,  şunları kaydetti:

"Bu önümüzdeki dönem referandum süreci içindeyiz. Bu sürecin siyasallaşması bizleri rahatsız etmektedir. Bu referandum konusu teknik bir mesele. A, B, C partisi oylaması konusu değildir. Siyasi partileri oylamıyoruz. Bu konunun siyasal bir tartışma konusu olmaması gerekiyor. İçeriğini tartışıyor olmamız lazım. Referandumun içeriğinin ne getirip ne götürdüğünü tartışıyor olmamız lazım. Maalesef bizim kamuoyunda şu an gördüğümüz en büyük eksiklik bu."

Referandumun Türkiye'ye yakışır, Türkiye'yi hedeflerine taşıyacak yeni bir anayasa oluşturulması için bir başlangıç olacağını düşündüğünü ifade eden Hisarcıklıoğlu, demokrasi ve özgürlüğü genişletecek her türlü adımı da olumlu bulduklarını açık ve net olarak her yerde ifade ettiklerini belirttikleri söyledi.

Kılıçdaroğlu-Hisarcıklıoğlu görüşmesi

 

Ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindekileri kabul etti.

Hisarcıklıoğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmede kamuya olan borçların ve kalkınma ajanslarının yeniden yapılandırılması konusunu arz ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ile borçların yeniden yapılandırılması noktasında destek vereceklerini açıkça ifade ettiği belirten Hisarcıklıoğlu, "Mali kuralı söyledik. Onlar da destek verdiklerini söylediler" dedi.

-

Bu konularda ilginizi çekebilir