TOBB'un ilk yardım konvoyu yola çıktı

Hisarcıklıoğlu; "Önce yardım kervanını yola çıkardık, en kısa zamanda Birliğe Çağrı Platformu üyeleriyle birlikte Van'da olacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Van'da meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem üzerine harekete geçen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bölgeye ilk yardım konvoyunu yola çıkarttı.

TOBB açıklamasında, terörle yüreği yanan Türkiye'nin acılarının üstüne bir de büyük deprem felaketinin eklendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, felaket nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğini bildirdi.

Kayıpların en aza indirilmesi için ve yaraların en kısa sürede sarılabilmesi için 74 milyonun tek yürek olacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Dün akşam, o bölgedeki tüm oda ve borsalarımızla koordinasyonu sağlayacak bir iletişim ağı kurduk. İhtiyaçları tespit ederek, eksikliklerin acilen giderilmesini organize ediyoruz. Bize ulaşan ihtiyaç listesi doğrultusunda, acil olarak 8 bin 557 adet, iki tır battaniyeyi, 4 tır içme suyunu, 400 adet katalitik sobayı TOBB olarak temin ettik ve Van'a doğru yola çıkarttık."

Hisarcıklıoğlu, en kısa zamanda "Birliğe Çağrı Platformu" üyeleriyle bölgeye gideceklerini ve eksikleri yerinde tespit ederek, neler yapılabileceğini ortaya koyacaklarını da kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir