Tokat'ta helikopter düştü: 3 şehit

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Ankara'ya dönerken düşen helikopterde 3 asker hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Jandarma Genel Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter, Tokat'ın Erbaa ilçesinde düştü; 3 asker şehit oldu.

Helikopterde Jandarma Genel Komutanlığından 3 personel bulunduğunu ifade eden yetkililer, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığındaki görevlerinin ardından personelin helikopterle Jandarma Bölge Komutanlığındaki pistten Ankara'ya dönmek üzere sabah saatlerinde yola çıktığını kaydetti.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, kendilerine ulaşan bilgilere göre düşen askeri helikopterdeki personelden kurtulan olmadığını bildirdi.

Bölge kordon altına alındı

Tokat'ta askeri helikopterin düştüğü bölge, jandarma ekiplerince kordon altına alındı.

Askeri helikopterin düştüğü Şehitler ve Gölcük köyleri arasında bulunan Topçam Yaylası yakınlarındaki ormanlık alana çok sayıda jandarma, arama-kurtarma ve sağlık ekipleri geldi.

Bölgeyi kordon altına alan jandarma ekipleri, basın mensupları ve sivil vatandaşları helikopterin düştüğü alandan yaklaşık 1 kilometre öteye uzaklaştırdı.

Bu arada, 2 askeri helikopter de kaza yerinin üzerinde uçuş yapıyor.

Bölgede Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz ve olay yeri inceleme ekipleri de bulunuyor.

Helikopterin düştüğü bölgede çobanlık yapan Remzi Akkavak, helikopterin alçalarak geldiğini, bir süre sonra da düştüğünü belirterek, helikopter düştükten sonra patlama sesi duyduğunu ifade etti.

3 askerin kimlikleri açıklandı

Tokat'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen 3 askerin kimliği belli oldu.

Tokat Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bugün saat 09.50'de Giresun'dan kalkan ve Ankara'ya hareket eden Jandarma Genel Komutanlığına ait "Skorsky" tipi askeri helikopterin Tokat sınırları dahilinde merkeze bağlı Gökdere Şehitler Yaylası bölgesinde saat 10.45 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü bildirildi.

Kazada Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak, Jandarma Pilot  Murat Saraç ve Teknisyen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Kamil Tuna'nın şehit olduğu açıklandı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir