TOKİ, Van'da 15 bin konut yapacak

TOKİ Başkanı Karabel, şimdiye kadar Erciş'te 5 bin ve Van'da 10 bin olmak üzere tevdi edilen toplam konut sayısının 15 bin olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
VAN - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, "Bize şimdiye kadar Erciş'te 5 bin, Van'da 10 bin olmak üzere tevdi edilen toplam konut sayısı 15 bin'dir. Sayın Başbakanımızın beyanatları doğrultusunda inşallah Ağustos ayı sonu itibariyle konutları afetzedelerin hizmetine sunacağız" dedi.
TOKİ'nin Van'daki depremzedeler için yaptığı kalıcı konutlar ve konteyner kurma çalışmalarını inceleyen TOKİ Başkanı Karabel, yapılan çalışmalarla ilgili Van Valiliği salonunda basın toplantısı düzenledi.
Karabel, kalıcı konutlar için arazi tespitlerini yaptıklarını, depremzedelerin geçici barınması için konteynerlerin ihalelerini yaparak, gerekli altyapı için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Van merkez ve köylerde 6 bin adet konteynere vatandaşların yerleştirildiğini belirten Karabel, merkez ve Erciş'te 28 bin konteynerin altyapı çalışmasının son aşamaya geldiğini söyledi.
Depremden Kevenli, Bostaniçi, Bardakçı, Korubaş ve Kalecik'te kalıcı konutlar için arazi çalışması yapıldığını, Edremit'te arazi belirleme çalışmasının devam ettiğini ifade eden Karabel, şöyle devam etti:
"Edremit'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı planlarını tamamlamak üzere. Depremden sonra şimdiye kadar Van'da 3 bin 201, Erciş'te ise 2 bin 16 olmak üzere toplam 5 bin 217 konut kalıcı konutun ihaleleri yapılmıştır. Bu hafta Van ve Erciş için 4 bin 666 konutun ihalesi daha yapılarak bu sayı 9 bin 883'e ulaşmış olacak. Bu konutlarla birlikte 18 okul, 17 ticaret merkezi ve 16 cami de inşa edilecek. Sayın Başbakanımızın beyanatları doğrultusunda inşallah Ağustos ayı sonu itibarıyla konutları afetzedelerin hizmetine sunacağız. Bize şimdiye kadar Erciş'te 5 bin ve Van'da 10 bin olmak üzere tevdi edilen konut sayısı 15 bin'dir. Yapmış olduğumuz ihalelerde bloklar da yükselmeye devam ediyor. Van depreminin en büyük zorluğu kış ayının başlarında olmasıdır. "
İlk konutlar nisan ve mayıs aylarında
Karabel, depremden sonra köylerde konutların inşası için AFAD, TOKİ ve Valilikle birlikte Topaktaş, Dağönü ve Özkaynak köylüleri ile anlaşarak köy evlerinin yanındaki araziler üzerinde toplu köy kurulması için anlaşma sağlandığını bildirdi.
Bu 3 köy için yapılan ihaleler sonucunda 95'er metrekarelik villa şeklindeki 225 köy evi ve 63'er metrekarelik 225 ahırın ihalesinin yapıldığını ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini anlatan Karabel, bu üç köyün konutlarının nisan ve mayıs aylarında vatandaşlara teslim edileceğini kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir