Toparlanma hızlandı kırılganlık sürüyor

IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky, küresel ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, küresel ekonomide toparlanmanın hızlandığını, ancak kırılganlık halinin sürdüğünü söyledi.

Lipsky, IMF ve Dünya Bankası ile çeşitli uluslararası finansal kuruluşlara danışmanlık yapan Bretton Woods Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada, "Küresel toparlanma güçleniyor, ancak belirsizlikler nedeniyle kırılganlık, inişli çıkışlı durum ve sıkıntı sürüyor" dedi.

Borç krizleri nedeniyle ekonomik durumları kritik olan Avrupa ülkelerinin uluslararası desteği hak ettiğini ifade eden Lipsky, "Bu ülkelerin reform çabalarının, Avrupalı komşuları ve IMF aracılığıyla küresel toplumun desteğini alması için mücbir sebepleri var. Avrupa için tek uygun seçenek, kapsamlı, devamlı, müşterek ve paylaşılmış bir çözümdür" diye konuştu.

Yunanistan, İrlanda ve Portekiz dahil bazı Euro Bölgesi ülkeleri ciddi borç yüküyle karşı karşıya bulunuyor. Avrupa hükümetleri Yunanistan'ın iflas etmesini önleyecek bir planı değerlendiriyor.

Lipsky, IMF yetkililerinin, Yunanistan'ın ekonomiyi düzeltme programını desteklemek için Yunan hükümetiyle çalıştığını ifade etti.

Görev süresi ağustos ayında sona erecek IMF Birinci Başkan Yardımcısı Lipsky, IMF İcra Direktörleri Kurulu istifa eden Dominque Strauss-Kahn'ın halefini seçinceye kadar IMF başkanlığına vekalet edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir