Topbaş: Artvin'de yatırım dönemi başlayacak

Topbaş, "İnşallah 30 Mart tarihinden sonra Artvin'de yatırımlar dönemi başlayacak. 30 Mart'ı Artvin için bir kader günü, bir yeni sayfa, bir devrim noktası, bir milat olarak görüyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARTVİN - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterdiği Kadir Topbaş, Artvin'de Çarşı Mahallesi AK Parti yeni hizmet binası ile seçim bürosunun açılışına katıldı.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Artvin Belediye Başkan adayı Mehmet Kocatepe ile çok sayıda partilinin de katıldığı açılışta konuşan Topbaş, 10 yıldır görev yaptığı İstanbul'da 60 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi. 

Kendilerine özel bir kaynak gelmediğini belirten Topbaş, "Adam yönetimi, zaman yönetimi ve para yönetimindeki başarımız bizi buralara getirdi. İstanbul şu anda dünyanın izlediği, gıpta ettiği, gelişen bir kent oldu. Dünyaya adeta meydan okuyan bir kent ortaya çıkartıyoruz. Sizlerin de gurur duyduğu bir insan olarak bu yönetimi üstlenmiş olmaktan gurur duyuyorum" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin teknik ekiplerini Artvin'e göndererek bazı incelemeler yaptırdıklarını ifade eden Topbaş, "Burada yaptıkları teknik çalışmaları ve olabilecek çalışmaları bizlere anlattılar. İnşallah 30 Mart sonrası bir farklı Artvin hareketi başlayacak. Yani 30 Mart tarihini Artvin için bir kader günü, bir yeni sayfa, bir devrim noktası, bir milat olarak görüyoruz" diye konuştu. 

Topbaş, yerel yönetimlerin yarı sivil toplum örgütleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Siyasette evet adaylar bellidir ama seçim sonrası herkese eşit mesafede hizmet üretirler. Halka rağmen adım atamazlar. Yani şunu demek istiyorum yerel yönetimde biraz kişisel menfaat, şehir menfaati ve ilçe menfaati ön plandadır. Siyasi mülahaza, siyasi düşünceler, ideolojik kavramlar yerel yönetimden uzak kalmaması gerekir ki doğru hizmet alalım. Burada bu zamana kadar görev yapmış olan arkadaşlarımız ve hemşehrilerimiz var. Sağ olsunlar ama yeni bir heyecanın, yeni bir anlayışın, yeni bir yönetimin gelebilmesi için Artvinli halkımızın bunu da istemesi gerekiyor." 

"Belediya başkanı iş adamı gibi düşünmeli"

Topbaş, belediye başkanının bir iş adamı gibi düşünmesi gerektiğini vurgulayarak, "Kentin menfaatini, geleceğini, istihdamını, iş imkanını düşünmek zorundadır. Artvin için benim de düşündüğüm bir projem var. İnşallah bunu daha sonra açıklayacağım. Kafkasör'de boğa güreşleri yapılıyor, arkasından orada yılda en az 100 gün ne organizasyonlar gerçekleştirilebilir, neler olabilir onlarla ilgili çalışmalarız var. Bu ne demektir Artvin'e dışarıdan daha çok insan gelmesi, turizminini, hizmet sektörünün gelişmesi ve istihdam oluşmasıdır" dedi. 

İstanbul'da yaşadığını ama gözünün, kulağının Artvin'de olduğunu dile getiren Topbaş, "İnşallah 30 Mart tarihinden sonra Artvin'de yatırımlar dönemi başlayacak. Özellikle alt yapı başta olmak üzere ve diğer imkanlar ne gerekiyorsa her daim başkanın yanındayım. Biraz önce sordum Artvin merkezinin nüfusu kaçtır diye, yaklaşık 25 bin civarında dediler. İstanbul'un bir küçük mahallesi kadar" diye konuştu. 

Topbaş, 30 Mart'ta sandığa giderken herkesin bir değerlendirme yapması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"Onun için diyorum ki seçim değerlendirmesi yaparken siyasi mülahazalar, siyasi taraftarlıkları bir tarafa bırakıp çocuklarınızı yarınlara, Artvin'in geleceğini kurgulayalım. Bunun için Artvin'de, merkezde ve ilçelerinde bir dönüm yaşansın. Bakın şu anda Artvin'de yerel yönetimde hizmet veren 2 ilçe var. Biri Yusufeli diğeri ise Arhavi Belediyesi'dir. Neydi ne oldular, aradaki fark gidilince görülüyor. 

Artvin'e her geldiğimde Artvin Belediye Başkanımızı ziyarete gittim. Kendisi bize nezaket gösterir İstanbul'a geldiğinde bizleri ziyaret eder. O ayrı bir şey ama hizmet, iş gelecek. İstanbul ortada, Türkiye ortada diyorum ki Artvin'den şöyle bir mimar gözüyle baktığımda nelerin değişebileceğini görüyorum. Bir dokunuşta çok şey değişir. Aş, iş, imkan  olur ve göç ihtiyacı duymaz. Bunun gayretini gösterebiliriz. Onun için sizlerden ricamız 30 Mart günü sandığa giderken, değerlendirme yaparken kim ne söyledi, söyledikleri ne kadar doğrudur, bugüne kadar ne hizmet verdi değerlendirin, kararınızı böyle veriniz. Eğer Mehmet Kocatepe gelir de eğer iş yapmazsa bize de bir daha geldiğimizde 'Başkan söylediğin ne oldu diyebilirsiniz' ama biz sözümüzü yerde bırakmadık. Sözü namus bildik." 

Topbaş ve beraberindekiler, daha sonra hizmet binası ile seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi ve  belediye başkan adayları ile toplantı yaptı.