Toptan, Talat'ı kutladı

TBMM Başkanı, Kıbrıs Barış Harekatının 34. yıl dönümünde KKTC Cumhurbaşkanı Talat ve Meclis Başkanı Ekenoğlu'na birer kutlama mesajı gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TBMM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Toptan, Talat'a gönderdiği mesajda, KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutlamaktan büyük şeref duyduğunu belirtti. Türkiye'nin "tarihi, ahdi ve insani hak ve yükümlülüklerine dayanarak gerçekleştirdiği Barış Harekatı ile Adada huzur ve güven ortamının tesis edildiğini" ifade eden Toptan, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin siyasi eşitliğini ve Kıbrıs Türkü'nün refah ve mutluluğunu güvence altına alacak kapsamlı ve hakça bir çözüme ulaşılması yönündeki çabalara katkıda bulunmayı etkin şekilde sürdüreceğini ayrıca ifade etmek isterim.

Bu vesileyle Kıbrıs Barış Harekatı'nın 34. yıl dönümünde Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğe kavuşmasını sağlayan şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor, gazilerimizi minnetle anıyor, Zat-ı Devletlerine ve Kıbrıs Türk Halkına huzur temenni ediyorum."

Toptan, KKTC Meclis Başkanı Dr. Fatma Ekenoğlu'na gönderdiği kutlama mesajında da "Kıbrıs Türk Halkının bağımsız yaşama yönündeki iradesini ortaya koyduğu, barış ve istikrar idealleri doğrultusunda hareket ettiği bu önemli günün anlamının her geçen gün güçlenerek büyüdüğü aşikardır" görüşüne yer verdi.