Torba Yasa'ya kısmi iptal Resmi Gazete'de

"Torba Yasa"daki, bazı düzenlemelerin yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anayasa Mahkemesi'nin, "Torba Yasa"daki, bazı düzenlemelerin yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yüksek Mahkemenin kararında, düzenlemelerin uygulanmalarından doğacak sonradan giderilmesi güç veya olanaksız durum ve zararların önlenmesi ve iptal kararının sonuçsuz kalmaması için yürürlüklerinin durdurulmasına karar verildiği bildirildi.

Anayasa Mahkemesi, 6552 sayılı kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen Kanun'un, kolluk teşkilatı kadrolarına yapılan görevden alma işlemleri hakkındaki mahkeme kararlarının 2 yıl içinde yerine getirileceği, bu işlemlerle ilgili mahkeme kararlarının yerine getirilmemesinin ceza soruşturmasına konu edilemeyeceğini düzenleyen hükümlerin yürürlüğünü durdurmuştu. 

TİB kararına Hicabi Dursun'dan ret

Yüksek Mahkeme ayrıca, Kanun'un, internet kullanımına ilişkin trafik bilgisinin TİB tarafından ilgili işletmecilerden temin edilmesi ve hakim tarafından karar verilmesi halinde, ilgili mercilere verilmesini düzenleyen hükmünün de yürürlüğünün durdurulmasına karar vermişti. 

Heyet, Kanun'un, kolluk teşkilatının görevden alınmalarıyla ilgili düzenlemelerin yürürlüğünün durdurulması kararını oy birliğiyle, internet kullanımına ilişkin trafik bilgisinin TİB tarafından ilgili işletmecilerden temin edilmesini düzenleyen hükmün yürürlüğünün durdurulması kararını ise oy çokluğuyla aldı. Bu karara, üye Hicabi Dursun katılmadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir