Toronto Kış Yıldönümü Festivali kutlandı

Her yıl 21 Aralık’ta, kışın başlangıcı, en kısa gündüz ve en uzun gecenin yaşandığı gün olması nedeniyle kutlanan festivalin 24'üncüsü renkli görüntülere sahne oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TORONTO - Birçok kültürde farklı yeri olan ve dünyanın birçok ülkesinde farklı etkinliklerle karşılanan kış yıldönümü, Toronto’da festivalle kutlandı. Her yıl 21 Aralık’ta, kışın başlangıcı, en kısa gündüz ve en uzun gecenin yaşandığı gün olması nedeniyle kutlanan Toronto Kış Yıldönümü Festivali’nin bu yıl yapılan 24'üncüsü renkli görüntülere sahne oldu.

Toronto Samba Okulu Orkestrası’nın çaldığı hareketli parçalar eşliğinde, Toronto’nun Kensington Market bölgesinde toplanan binlerce kişi, buradan polisin aldığı güvenlik önlemleri altında Kensington Parkı’na kadar yürüdü. Cadde boyunca açtıkları çadırlarda gölge oyunu sergileyen sanatçılar, seslendirdikleri müziklerle halkı coşturdu. Birbirinden farklı kostümler ve aydınlatmalarla geceyi renklendiren Kanadalılar, haftasonu olması nedeniyle festivale küçük yaştaki çocuklarını da getirdi.

Festivalin en renkli görüntüleri ise Kensington Parkı’nda sergilenen ateş gösterisi oldu. Yakılan büyük ateşin etrafında dans edip dönen göstericiler, daha sonra ellerindeki meşalelerle heyecanlı gösteriler sundu. Başından sonuna dek aralıksız devam eden yoğun yağmura rağmen dağılmayan halk, gece saatlerine kadar eğlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir