Torun Center’da süresiz, diğer şantiyelerde 5 gün faaliyetler durdu!

Torunlar GYO, inşaat sahasındaki tüm faaliyetlerin süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Bu arada asansör faciasıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Torunlar; 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasının ardından Torun Center’da süresiz olarak; diğer şantiyelerde ise 5 gün boyunca tüm faaliyetlerin durdurulduğunu açıkladı.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada; "Acımız ve yasımız çok büyüktür. Elim kazanın olduğu Torun Center’da süresiz olarak; diğer şantiyelerimizde ise 5 gün boyunca tüm faaliyetlerimizi durduruyoruz" denildi.

Şirketten bugün KAP'a yapılan açıklamada ise; "Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızda ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle elim bir asansör kazası meydana gelmiştir. Kaza ile ilgili adli soruşturma başlamış  olup inşaat sahasındaki  tüm faaliyet ileriki bir tarihe kadar  durdurulmuştur" denildi.

2 kişi gözaltına alındı

Bu arada 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili aranan 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, önceki gün Şişli'de 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili aranan şüpheliler T.D ile A.A, yürütülen çalışmalar sonucu gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri devam ediyor.

Asansör firmasından açıklama

Geda-Majör Limited Şirketi'nden yapılan açıklamada, "Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)-Torun Yapı ve Kapıcıoğlu Ortaklığı tarafından Mecidiyeköy'de yapımı süren çok katlı binada 6 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 19.45'te meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan elim asansör kazası dolayısıyla fevkalade üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Asansörleri proje ortaklığına kiralayan Geda-Majör Limited Şirketi'nin, inşaat sektöründe yük ve insan taşıma asansörleri, dış cephe işlemleri için vinç ve platformlar üreten bir Türk-Alman ortak şirketi olduğu kaydedilen açıklamada, Almanya'da 80 yıldır inşaat sektöründe hizmet veren Geda ile yüksek binaların dış cephe işlemleri için platformlar üreten Majör'ün, 2012 yılında uzmanlıklarını birleştirerek, eşit hisseli ortaklığı kurdukları anımsatıldı.

Açıklamada, Torunlar GYO-Torun Yapı ve Kapıcıoğlu proje ortaklığıyla Geda-Majör arasında 31 Mayıs 2013'te insan ve yük taşıma asansörleri kiralama sözleşmesi imzalandığı aktarılarak, şu bilgiler paylaşıldı:

"Bu sözleşme sonrasında parçalarının tamamı Almanya’dan ithal edilen asansörler, şantiyede kiracı tarafından gösterilen yere kurulmuş, eksiksiz ve hasarsız çalıştığının kontrolleri yapıldıktan sonra bir tutanak ile proje ortaklığına teslim edilmiştir. Anılan sözleşme uyarınca şirketimiz Torunlar İnşaat'a kiralanan asansörlerin güvenli şekilde montajı, periyodik bakım/onarımları ve demontajından sorumludur. Asansör sisteminin işletilmesi ise sözleşme kapsamında değildir. Sözleşme kapsamındaki bu periyodik bakım hizmeti için iki uzman personelimiz mesai saatleri içinde sürekli inşaat alanında bulundurulmaktaydı. Cumartesi günü ve mesai saati dışında meydana gelen bu kazanın oluş şekli hakkında şu aşamada bir bilgimiz bulunmamaktadır. Savcılık soruşturmasının sonucunu bizler de beklemekteyiz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir