Torunlar, 13 Ekim'de talep toplayacak

Fiyat aralığını 5,50 – 7,50 TL olarak belirleyen firma, yüzde 25,16'sını halka arz edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul yatırım ortaklıklarından Torunlar GYO'nun halka arzında talep toplama tarihleri belirlendi. Torunlar GYO halka arzında talepler 13-14-15 Ekim 2010 tarihlerinde toplanacak. Halka arz fiyat aralığı 5,50 – 7,50 TL olan Torunlar GYO'nun hisselerinin % 25,16'sı halka arz edilecek.

Torunlar GYO halka arzında hisselerin % 20'lik bölümü yurtiçi yatırımcılara, % 80'i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Halka arzda yurtiçi bireysel yatırımcılar; ilgili teminatları kabul eden konsorsiyum üyelerinden likit fonları, döviz ve DİBS'lerini teminat göstererek talepte bulunabilecekler. Halka arzda, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak.

2.65 milyar TL portföy değerine sahip Torunlar GYO'nun, tamamlanmış projeler bazında portföyünün yüzde 89'unu kira geliri elde edilen AVM yatırımları oluşturuyor. Torunlar GYO, portföyünde yer alan arsalar üzerine geliştirdiği projeler için de 2014 yılı sonuna kadar 858 milyon TL yatırım planlıyor.

Halka arz edilecek hisselerin % 80'i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, % 20'lik bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Yurt içi yatırımcılara ayrılan toplam arzın % 10'u yurtiçi bireysel yatırımcılara diğer % 10'u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara yapılacak. Torunlar GYO'nun halka arzına yurt içinde İş Yatırım liderliğinde 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum, yurt dışında ise İş Yatırım'la beraber JP Morgan aracılık ediyor.

14 yılda devleşti

1996 yılında kurulan Toray İnşaat'ın, 2008 Ocak ayında SPK onayı ile gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesiyle Torunlar GYO adını alan şirket bugün Türkiye'nin lider alışveriş merkezi projeleri geliştiren şirketlerinden. Firmanın tamamlanmış projeleri arasında Bursa Zafer Plaza, Bursa Korupark AVM ve Korupark Evleri bulunuyor. Torunlar GYO'nun % 99,99 pay ile Antalya Deepo Outlet, Yeni Gimat'taki % 14,83 pay sahipliği ile Ankamall ve Crowne Plaza, % 44,6 pay ile Marmaris Netsel Marina ve % 41,4 pay ile Nishİstanbul projelerinde yatırımları bulunuyor. Torunlar GYO'nun İstanbul'daki ilk AVM yatırımı Torium Alışveriş Merkezi'nin ise Ekim ayında açılması planlanıyor.

Torunlar GYO'nun planlanan yatırımları arasında ise Mall Of İstanbul, Torun Tower, Kemankeş Butik Otel ve Turkmall ortaklığı ile gerçekleştirilen Samsun Bulvar AVM bulunuyor. Yatırımların 2010-2011 yılı içerisinde başlatılması hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir