Toyoda, müşterilerinden özür diledi

Toyota Başkanı Toyoda, Pekin'de düzenlediği toplantıda müşterilerinden dört kez özür diledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PEKİN - Toyota Başkanı Akio Toyoda, Çin'de, şirketin kalite sorunları için müşterilerinden özür diledi.
Toyoda, başkent Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, Çinli müşterilere samimi olduğunu göstermek için doğrudan ABD'den Pekin'e uçtuğunu söyledi. Hızlı büyüyen Çin piyasasının Toyota için taşıdığı öneme işaret eden Toyoda, "Çin piyasası çok önemli, bu yüzden kişisel özrümü ifade etmek ve müşterileri rahatlatacak açıklamalar yapmak umuduyla şahsen buraya uçtum" dedi.
Bir saat süren toplantı sırasında dört kez özür dileyen Toyoda, "Şirketin karşılaştığı sıkıntılar Çinli müşterileri kaygılandırdı ve etkiledi. Bu kaygılar nedeniyle samimi özürlerimi ifade etmek için buradayım" diye konuştu.
Çin'de az sayıda araç çağrılmasının, Toyota'nın Çinli müşterilere karşı ayrımcılık yapıldığı anlamına gelip gelmediği sorusuna Toyoda, şirketin Çin'de satılan diğer araçlarında, çağırmaya konu olan malzemenin kullanılmadığı yanıtını verdi.
Geçen hafta ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinde yapılan komite toplantısına katılan Toyoda, "Toyota sürücülerinin yaşadıkları her tür kazadan ötürü çok özür diliyorum" demiş, firmanın müşteri şikayetlerine yaklaşım politikasını değiştireceğini taahhüt etmişti.
Toyota, gaz pedalındaki sıkışma, hatalı paspas ve fren sorunu nedeniyle küresel çapta 8,5 milyon adet aracı geri çağırırken, Çin'de, ocak ayı sonunda gaz pedalındaki sorun nedeniyle sadece 75 bin 552 adet RAV4'ü geri çağırmıştı.
Çin pazarında genişlemeyi planlayan Toyota, geçen yıl 709 bin adet satarken, bu yıl bu sayıyı 800 bin adede yükseltmeyi hedefliyor. 
Çin'de geçen yıl araç satışları yüzde 45 artışla 13,6 milyon adedi bulmuş, böylece Çin, ABD'yi geçerek dünyanın en büyük otomotiv pazarı unvanına sahip olmuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir