Toyota ilk üçe girmeyi hedefliyor

Toyota Pazarlama COE'su Bozkurt, Toyota'nın Türkiye hedefinin 5 yıl içinde ilk 3 sırayı almak olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KOCAELİ - Toyota Pazarlama ve Satış AŞ Üst Düzey Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Bozkurt, Toyota'nın Türkiye hedefinin 5 yıl içinde ilk 3 sırayı almak olduğunu söyledi.
Toyota Gebze Plaza'nın açılış törenine katılan Bozkurt, açılışın ardından Toyota'nın satış ve Pazar payı hedeflerini anlattı.
Bozkurt, 2009 yılında ekonomik krize rağmen 35 bin otomobil satışı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu yıl ki hedeflerinin 31 bin 500 olarak belirlediklerini bildirdi. İlk 6 aylık rakamlara bakıldığında hedefe rahat bir şekilde ulaşabileceklerini gördüklerini anlattı. Bozkurt, şöyle konuştu:
"Şu anda Türkiye'de yüzde 6,7'lik bir pazar payına sahibiz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde yılda 50 bin otomobil satarak yüzde 10'luk pazar payına ulaşmak ve ilk 3 marka arasına girmektir. 10 yıl sonraki hedefimiz ise tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de en çok otomobil satan marka olmak."
Türkiye genelinde 60 plaza bayileri bulunduğunu kaydeden Bozkurt, 5 yıl içinde 13 yeni plazanın hizmete girmesini beklediklerini kaydetti.
Bu konularda ilginizi çekebilir